Anime: Watashi ga Motete Dosunda/ Kiss Him, Not Me

Watashi ga Motete Dosunda

Nu am mai văzut de mult un anime, iar când Youtube mi-a recomandat un clip din Watashi ga Motete Dosunda m-am îndrăgostit imediat. Este genul de anime care te cucerește cu grafica aia kawaii și te face să te topești la scenele în care personajele se rușinează. Ce pot să spun, I love cheesy stuff.

Plot

Personajul principal este Kae Serinuma, elevă în anul doi la liceu și o otaku care cu greu se abține să nu se dea de gol că îi shipuiește pe colegii ei Igarashi-kun și Nanashima-kun.

*Otaku=a young person who is obsessed with computers or particular aspects of popular culture to the detriment of their social skills

**two people who you ship meaning that you either want them to become an item, kiss or enter into a romantic/sexual relationship or all of the above. 

Într-o seară se uită la un anime și personajul ei favorit moare. Este atât de afectată încât se închide în cameră pentru o săptămână. În urma acestui post negru, Serinuma-san slăbește și este de nerecunoscut. Din fata chubby cufundată în manga, devine o fetișcană adorabilă doar că în continuare are ochi doar pentru personajele ei favorite.

Se întoarce la școală și începe lupta pentru cucerirea ei și nu vorbesc de doi tipi ci de 5 tipi și o tipă. Destul de mult pentru cineva care vrea doar să stea în casă și să citească manga cu tentă yaoi, nu?

  • Igarashi-kun , Nanashima-kun (colegii ei de clasă)
  • Mutsumi Asuma (senpai)
  • Nishina Shima (cealaltă tipă otaku, doar că ea e bogată)
  • Shinomiya Hayato (boboc)
  • mai apare un tip dar vă las pe voi să-l descoperiți

În lumea anime nu este nicio surpriză ca atâția tipi să se îndrăgostească de aceeași fată. Nu știu dacă japonezii fac asta pentru a trage un semnal de alarmă asupra scăderii interesului lor pentru întemeierea unei relații, sau doar le place cu harem.

Ce cred eu despre Watashi ga Motete Dosunda

Este un anime amuzant, drăgălaș și foarte ușor de urmărit. Fiecare personaj are șansa să ajungă la inima protagonistei și între ei se leagă o prietenie foarte strânsă. Cel mai mult îmi place faptul că nu se trece peste faptul că atunci când era plinuță nu se băteau pe ea. Serinuma-san a fost mereu o prezență plăcută și cumva acest anime încearcă să arate că toți aveau sentimente dinainte și nu faptul că a slăbit i-a adus în această situație.

În fiecare episod relațiile evoluează și te fac să te întrebi tot mai des, pe cine va alege? Răspunsul îl aflați abia în ultimul episod și da, este unul al naibii de previzibil. Îți dă cumva impresia că toți au o șansă și e chiar amuzant cum pot trece de la starea în care se păruiesc pentru a petrece un minut în plus cu ea, la starea în care își unesc forțele pentru a o proteja.

Este totuși ceva ce nu mi-a plăcut. Înțeleg că atunci când îți place de cineva ai face orice pentru persoana dragă, ba chiar te-ai duce la o convenție anime doar de dragul ei. Doar că în acest anime toată lumea face ce vrea Serinuma-san. Mi se pare puțin prea mult și incorect față de cei care o plac. Mă așteptam să apară o scenă ceva mai dark în care unul dintre tipi să îi reproșeze că din cauza ei se ceartă. Un fel de:

*scenă pe o străduță la apus în drum spre casă

-Serinuma-san, why are you mad at us?

-Eh?

-Don’t you get it? You are the reason we hate each other!

-What? Me?

-Well, you are the one who can’t make up her mind and uses us like puppets. You can’t just play with people’s feelings like that, Serinuma-san!

*Tipul se duce spre casă fără să se uite înapoi și o lasă pe Serinuma-san cu ochii înlăcrimați.

Daaaar nu se întâmplă nimic de genul. Nu contează, tot ador acest anime.

 

Partea cea mai faină este că toate episoadele sunt disponibile pe Youtube cu subtitrare în engleză. Enjoy!

 

Detalii tehnice

Număr de episoade: 12

Durată episod: 23 minute

Status: Complet

An apariție: 2016

Sursă inspirație: Manga

Autor manga:

Gen: Harem, Comedy, Romance, School, Shoujo

Rating: PG-13