Anime: Ao Haru Ride

A trecut ceva timp de când nu am mai îndrăgit atât de tare un anime. Mă refer la cele micuțe, căci de Naruto și Inuyasha ați auzit cam toți. Btw, nu îmi place continuarea cu Boruto, dar mă bucur că mai multe generații vor putea face cunoștință cu lumea creată de Kishimoto.

Anul trecut am găsit acest gif pe interneț:tumblr_oivpmfGa2e1vlkap1o1_500

O prietenă mi-a spus că este dintr-un anime intitulat Ao Haru Ride și că trebuie să îl văd neapărat! Abia luna trecută mi-am făcut curaj și l-am ras într-un weekend. A fost su-blim și vi-l recomand din toată inima.

De ce să te uiți la Ao Haru Ride?

1. Pentru plot

Avem un el și o ea, Kou și Futaba. La naiba cu numele japonezilor…Ideea e că cei doi sunt prieteni din copilărie și evident că se îndrăgostesc. Doar că dintr-o dată dispare Kou din peisaj. Părinții lui divorțează și se mută din oraș. Peste câțiva ani, acesta se întoarce, însă e schimbat. de Este închis în el, singuratic și nu îi mai pasă de școală. Ceea ce pentru Japonia e grav, trust me :))

Așa că tipa decide să facă orice îi stă în putință pentru ca ei doi să se înțeleagă ca înainte și notele lui să fie bune. Între timp reapar sentimentele, dar se formează și un triunghi amoros. La fiecare episod parcurs veți descoperi ceva mai mult despre personajul Kou și ușor-ușor se va elucida misterul comportamentului său.

2. Pentru că are doar 12 episoade

E scurt, îl vei rade într-o seară și te va trece prin toate stările posibile. Personal, prefer să mă uit la un anime scurt. Nu cred că mai am răbdarea necesară pentru a mă apuca de un anime longeviv. Deși am încercat cândva One Piece…

3. Pentru că personajele sunt adorabile

Nu spun asta fiindcă au vocea subțire și părul bogat. Sunt niște adolescenți care vor să facă bine persoanelor din jur și pun prietenia pe primul loc.

Futaba este mânată de ideea de a aparține unui grup și ar face orice pentru a se integra.

Kou face pe indiferentul, dar de fapt încă are setimente pentru Futaba.

Avem și un caz de îndrăgosteală profesor-elevă.

Am spus de triunghiul amoros? Da…de fapt sunt două :))

 

Închei apoteotic prin a spune că mi-a plăcut fiindcă protagonista seamănă cu mine. Mă refer la reacțiile ei:

Voi ce anime ați văzut de curând? 😀