Filme crișmăși

filme crișmăși

Filme crișmăși este felul meu de a spune filme de văzut lângă brad cu o cană de ciocolată caldă în mână.

Ce faceți? Cum sunteți? Merge căldura?

Tulai Doamne, cât timp a trecut de când nu am mai povestit pe blog ceva. Aveam programat un Christmas Tag, dar m-am trezit târziu. Una dintre întrebări era legată de filmele de Crăciun, așa că astăzi vă recomand câteva filme crișmăși tare drăgălașe. Surprinzător sau nu, toate sunt de la Netflix. Țin să menționez că sunt genul de filme pe care le-ai putea difera doar în perioada sărbătorilor.

A Christmas Prince & A Christmas Prince: The Royal Wedding

Anul trecut debuta A Christmas Prince, pelicula filmată în Castelul Peleș. Peisajul este de poveste, păcat că au simțit nevoia să ne redenumească ținuturile Aldovia. Filmul este despre Amber, o jurnalistă care intră neobservată în castel pentru a afla detalii picante despre moștenitorul tronului. Nu este greu de intuit ce va urma. Este prinsă, ea și prințul se îndrăgostesc, fată săracă + băiat bogat = dragoste nemuritoare.

Cei de la Netflix au decis ca anul acesta să lanseze partea a doua – The Royal Wedding. Ați ghicit, este despre nunta protagoniștilor și nu excelează. Filmul este cheesy af, nu vă ține în suspans și nu are nicio legătură cu realitatea. Este totuși de văzut datorită cadrelor din castel.

Are rezultate slabe pe IMDb și nu mă surprinde. Nu există chimie, povestea este simplă, repetitivă, seacă, și nu are nici măcar un personaj magic care să spele rușinea.

A Christmas Prince film A Christmas Prince film

The Holiday Calendar

De acesta eram foarte cruioasă fiindcă protagonistă este Kat Graham. Ea joacă rolul unui fotograf care nu își găsește calea și ghici ciupercă ce-i, primește un advent calendar cadou.

Filmul este despre familie, prietenie, pasiune (în sensul de hobby care devine job) și iubire. Este drăguț, îți provoacă o grimasă pe alocuri, dar prezintă o dramă tipic adolescentină, nicidecum viața unor adulți nedumeriți în traseul lor profesional.

Nici acesta nu a obținut note bune pe IMDb dar măcar are acea magie de care e nevoie într-un film crăciunistic. Advent calendar-ul se deschide automat în fiecare zi și e un fel de Mama Omida. Ce arată calendarul pentru ziua în curs se va petrece în realitate. Adică dacă pe 5 decembrie se deschide ușa cu acest număr și apar cartofi prăjiți din ceramică, în ziua aia va mânca o porție de cartofi prăjiți. Nu se întâmplă chiar așa, dar ați prins ideea.

Este drăguțel, dar în consider chiar mai slab decât cel amintit mai sus.

The Holiday Calendar film

The Princess Switch

Am așteptat cu nerăbdare să apară fiindcă în dublu rol se află Vanessa Hudgens. Este de asemenea și singurul care se bucură de o biată notă 6 pe IMdb.

Margaret – este ducesa care va urca pe tronul Belgraviei fiindcă se va căsători cu moștenitorul tronului. De unde le vin celor de la Netflix ideile de nume de țări? Anyway, ducesei nu îi place viața extravagantă pe care o duce și caută o scăpare. Numai bine fiindcă dă de Stacy.

Stacy – este o tipă din Chicago care ajunge în Belgravia cu ocazia unui concurs de baking la finalul căruia câștigătorul va pregăti tortul pentru nunta regală.

Stacy și Margaret sunt identice și după o scurtă discuție cu guvernanta află că ar putea fi și rude. Cele două cad de comun acord să facă schimb de vieți pentru câteva zile. Urmează scene dulci, întâmplări oleacă haioase și sper că este logic pentru toată lumea că Stacy se va îndrăgosti de prinț și Margaret de orice random tip care în mod normal ar sta lângă Stacy.

The Princess Switch film

 

Filmele crișmăși sunt în general comedii romantice foarte previzibile lipsite de substanță. De aceea consider că pot fi digerate doar în perioada sărbătorilor.

Voi ce filme vedeți în această perioadă? Dați-mi de veste pe Facebook.