Film: The Nun/ Călugărița: Misterul de la mănăstire

Film The Nun
cinemagia.ro

Am văzut The Nun doar pe jumătate fiindcă în rest îmi acopeream ochii ca să nu se sperie sala de țipetele mele. Așa că dacă vreți să știți cum a decurs vizionarea pentru mine, luați de citiți.

A fost primul film horror pe care l-am văzut la IMAX ceea ce a intensificat fiecare fior. Văzusem seria The Conjuring, Anabelle nu, dar nu trebuie să le vezi pe toate ca să înțelegi povestea. Acțiunea The Nun se petrece înaintea celorlalte, așa că nu strică un mic maraton de filme horror.

Știam deja la ce să mă aștept: momente de liniște urmate de mecla călugăriței cu dinți stricați. Oricât de conștientă sunt că ceea ce văd nu este real și că filmul mă pregătește cu mult timp înainte de scenele scary eu tot tresar de parcă viața mea se sfârșește acolo.

The Nun filmat în mare parte în Castelul Corvinilor din Hunedoara și mi se pare că locația a fost aleasă excelent. Încă de la început ni se prezintă legătura cu The Conjuring și apar câteva scene care mă conving că va trebui să îmi acopăr fața pentru restul filmului. Norocul meu a fost că aveam o jachetă la mine.

Mi-am pus jacheta pe față și se apucă Andreiuța de văzut cică film horror. Poate fiindcă m-am bazat doar pe auzul meu și pe ce îmi povestea Marius că se întâmplă pentru a înțelege filmul am rămas cu foarte multe întrebări:

  1. De ce francezul nu s-a babardit cu călugărița albă?
  2. Ce treabă avea copilul ăla cu ceva șarpe în gură cu România și povestea călugăriței?
  3. De ce nu țipă nimeni din sală?
  4. De ce ar veni un preot de la Vatican în România anilor 50. Ăia nu știu că noi suntem popor creștin ortodox?! Că acuș vine referendumul pentru familia tradițională.
  5. Cum de poarta nu a rezistat bombardamentelor, dar relicva cu sângele lui Cristoșel însuși da?
  6. Mai văd două tipe care nu se uită la ecran. Oare lor cine le povestește filmul?
  7. Sper că nu sunt singura care a simțit căldură când a luat foc crucea aia…
  8. Se poate ca toate filmele să țină 96 de minute ca să nu fiu nevoită să plec la toaletă fix la final?

Acestea fiind spuse, sper ca voi să nu fiți găini ca mine și să vedeți filmul liniștiți. Apare în cinema pe data de 7 septembrie și vă garantez că până și eu am văzut chestii mai scary. Acesta este un horror destul de light, povestea nu te dă pe spate, dar merită pentru că e filmat în România și reușește să aibă un dialog funny. Nu credeam vreodată că o să râd la replicile dintr-un film horror.

P.S. Note to myself: Dacă mai rămân oameni în sală nu înseamnă neapărat că urmează ceva după credits.