Film: The Other Boleyn Girl/ Cealaltă moștenitoare Boleyn

Film The Other Boleyn Girl
© Copyright:2006 Universal Studios. ALL RIGHTS RESERVED

Presimt că voi da startul unei săptămâni cinematice pe blog fiindcă am tot vorbit de filme și seriale. Dacă ieri vă recomandam Victoria & Abdul, ne întoarcem în timp, la dinastia Tudor, respectiv la cel mai cunoscut personaj din acea perioadă, Henry al VIII lea, monarhul cu 6 neveste.

Un număr impresionant de neveste chiar și pentru vremurile noastre, dar pentru Anglia anilor 1500 și pentru Biserică era inacceptabil. Aparent, dorința lui de a jura iubire veșnică mai multor femei a fost deasupra oricărei cutume. Oricâte amante sau neveste și-ar fi luat, avea nevoie de un moștenitor care întârzie să apară.

Filmul The Other Boleyin Girl prezintă conflictul dintre surorile Boleyn: Anne și Mary pentru cucerirea coroanei. Mă rog, de fapt una dorește coroana, cealaltă inima regelui. Mary este interpretată de Scarlett Johanson, iar Anne de Natalie Portman. Un fel de Black Swan vs. Black Widow :))

Familia Boleyn a vrut să facă din fiicele sale amante, ca mai apoi potențiale regine dacă îi vor oferi lui Henry un băiat. Mary și Henry au avut o scurtă poveste de amor din care au rezultat doi copii pe care el nu i-a recunoscut niciodată. Anne Boleyn în schimb a ales să îl cucerească în propriul ei stil pe rege, făcându-l pe acesta să ia decizii care vor schimba istoria Angliei.

Anne râvenște coroana și îl convinge pe Henry că nu i se va oferi până nu devine soția lui. La acea vreme el era căsătorit cu prima soție, Catherine of Aragon care ați ghicit, nu i-a oferit un băiat. Filmul reușește să aducă pe ecrane trei femei puternice, dar cu personalități total diferite. Catherine este cea dedicată bisericii și poporului, Mary este o visătoare miloasă, în timp ce Anne este parșivă și încrezătoare.

Încrederea lui Anne scade când nici aceasta nu poate face băieți, iar Henry își va canaliza curând atenția pe o altă pretendentă a tronului, Jane Seymour. Toată această fugă după putere și felul în care religia a fost despicată, marchează o perioadă demnă de studiat. Curios este dacă într-adevăr Anne era o femeie atât de rea, sau doar victima familiei ei ahtiată după putere.

Anyways, dacă Henry al VII lea arăta precum actorul din film…încep să înțeleg de ce atâtea femei au întors capul după el…sau mai bine zis picat capul? :))

Pe IMDb are dezamăgitorul scro de 6.7, dar eu cred că merită atenția voastră. Este un film bun, actorii își intră foarte bine în rol și mie una o să îmi placă mereu să aflu detalii despre părțile negative ale vieții de monarh.