Film: Peter Iepurașul/ Peter Rabbit

Poza este preluată de pe https://tvandfilmguy.com

Am câștigat pe site-ul IntercomFilm o invitație dublă la Peter Iepurașul/ Peter Rabbit. Abia așteptam filmul acesta fiindcă tot văzusem trailerul la cinema. Nu vreți să știți cum am țopăit când am aflat că am câștigat.

Peter Iepurașul este un film produs de SONY Pictures care respectă rețeta clasică zic eu. Cum care e rețeta clasică? Drăgălășnie + omul rău + dragoste = succes garantat. Spun asta fiindcă Peter Rabbit a depășit în box office Tomb Raider. Ai crede că e Paștele, românii își duc copilașii la cinema și de aceea s-a întâmplat ca un film de acțiune cu un buget enorm să fie depășit. Well, confom The Guardian, în UK nici măcar blockbuster-ul lui Steven Spielberg nu i-a făcut față iepurașului.

Peter este zvăpăiat și își riscă viața furând din grădina bătrânului McGreggor. Ajutat de vărul său Benjamin și cele 3 surori  (Flopsy, Mopsy și Cottontail) reușesc să-i vină de hac ursuzului. Toate animalele se pot în sfârșit bucura de fructele și legumele din grădină. Doar că petrecerea este distrusă de nepotul lui McGreggor (Thomas) care intenționează să vândă moștenirea.

Singura care este de partea iepurașilor este Bea. Vecina pictoriță care este un fel de flower power aka. Olivia Steer de UK. Inevitabil, între ea și dubiosul nepot se înfiripă ceva. Astfel, începe războiul între Thomas și Peter pentru cucerirea grădinii și poate chiar și a domnișoarei.

Mi-a plăcut la nebunie acest film. Chit că nu sunt mare fană a animațiilor, acesta m-a făcut să râd în hohote. Nu știu de ce oamenii le consideră doar pentru copii. Dacă un film de acțiune sau o dramă are un anumit public (dpdv al vârstei) animațiile se bucură de toate vârstele. Bine și la filme porno ne uităm indiferent de vârstă, dar asta e altă mâncare de pește.

Filmul e haios și nu te plictisește. Cred că punctul forte îl reprezintă faptul că nu e 100% animat. În plus de asta, vocea iepurașului este nimeni altul decât James Corden. În orice clipă te aștepti să cânte și să îți mulțumească pentru faptul că-l însoțești în drum spre muncă.

Ceea ce nu știam când am ieșit din sala de cinema cu zâmbetul până la urechi, e că filmul este de fapt adaptarea unei povești scrise de Beatrix Potter. Adaptarea (spun fanii înrăiți) este exagerată și dezamăgitoare. Peter nu este nici pe departe iepurașul năzdrăvan din film. M-am uitat și eu la un episod fiindcă le găsiți pe Youtube și nu seamănă deloc cu ce am văzut în cinema.

Mie mi-a plăcut filmul, dar recunosc, dacă știam de varianta light nu cred că mă mai entuziasmam așa.