Film: Misiune imposibilă – Declinul / Mission Impossible – Fallout

Mission Impossible Fallout
Photo credits: IndieWire

Înainte de Untold (cred) am văzut filmul Misiune Imposibilă – Declinul. Știți cu toții, este seria aceea de filme în care indiferent de la câți metri cade Tom Cruise fața lui rămâne intactă.

Povestea continuă la doi ani după capturarea unui tip Solomon Lane. V-ați prins deja că nu am văzut restul filmelor din serie, nu? De fapt am văzut un film, dar doar pentru că eram prea mică și nu îmi dădeau voie să văd The Girl With The Dragon Tattoo (versiunea americană).

Personajul lui Tom Cruise, Ethan Hunt, primește o nouă misiune. El trebuie să recupereze trei bile de plutoniu cu care o bandă intitulată Apostolii voia să facă arme nucleare cu care să distrugă lumea. Foarte bine am explicat, știu.

Revenind, CIA nu prea mai are încredere în obiectivitatea lui Ethan, așa că îl trimite pe mustăciosul August Walker să îi fie ca un ghimpe în coastă. August Walker este interpretat de Henry Cavill pe care mulți dintre voi îl știți drept Superman. Eu îi zic, ăsta nu era Christian Grey? 

În general nu mă dau în vânt după acest gen de filme, dar nu am simțit când a trecut timpul. Faptul că l-au adus și pe Henry Cavill în ecuație mi s-a părut o idee foarte bună. Personajul lui este misterios, încăpățânat și total opusul protagonistului. Fac un duo excepțional și am râs de m-am prăpădit.

Fără să dau prea multe spoilere, vă spun că misiunea lor nu este deloc ușoară și încearcă să se dea de partea băieților răi pentru a părea credibili. Sunt multe răsturnări de situație, la un moment dat nu mai știi cine e cine, dacă spun adevărul, ori ce fond de ten folosește Tom Cruise de rezistă atât de bine :))

Chit că nu sunteți fani ai acestei serii, vă garantez că vă va ține în priză și vă vor plăcea scenele cu bătaie. Așa că da, îl recomand, nu este vreo capodoperă, dar chiar este de văzut în cinema.

Cu toate astea, e ceva ce nu mi-a plăcut. Personajul Solomon Lane este creepy af! Într-un film plin de servicii secrete, arme și bătaie, mi s-a părut ciudat de integrat un powerless Thanos. Nu v-ați prins? Adicătelea scopurile lor sunt similare, doar că unul nu are nicio putere aka. infinity stones…