Film: Gringo/ Amator în misiune

Joi am fost la premiera comediei Gringo/ Amator în misiune și dacă nu voi reuși în următoarele rânduri să te conving să mergi s-o vezi, îți spun doar atât: Charlize Theron.

Protagoniștii sunt Harold, Richard și Elaine. Toți 3 lucrează la aceeași companie. Diferența este că Richard și Elaine dețin compania, iar Harold riscă să își piardă slujba în orice clipă.

Contul bancar e pe minus, soția sa nu prea aduce bani în casă, ba chiar îl trage în jos, iar compania la care lucrează va fuziona cu o alta. Prins la ananghie și cu multe întrebări, caută răspunsurile la șeful și bunul său prieten Richard Rusk. După un monolog demn de Bad Jokes episodul 69, Harold este tot mai suspicios.

Acțiunea se mută în Mexic, unde Harold, Richard și Elaine merg să verifice cum merge treaba la sediul de acolo. Aflăm că există mulți oameni influenți implicați în afacerile lor, ba chiar un anume infractor mexican intitulat Black Panther. Nu e nicio referire la eroul de la Marvel, iar fizicul său aduce puțin a Escobar după prea multe quesadillas.

Crizele de râs încep când Harold rămâne singur în Mexic și își înscenează răpirea. Știți povestea cu vin lupii! vin lupii! și când într-adevăr vin lupii nimeni nu mai crede? Ceva de genul pățește protagonistul căci este ulterior răpit pe bune. Filmul devine un fel de întrecere pentru recuperarea (în viață) a lui Harold.

Cu o distribuție de excepție (David Oyelowo, Charlize Theron, Joel Edgerton, Amanda Syfried, Thandie Newton) Gringo a reușit să mă facă să râd în hohote. La final chiar mi-a părut rău că nu a durat ceva mai mult.