Primul meu zbor cu avionul

Pe bucket list am trecut că vreau să zbor cu balonul cu aer cald, nu cu avionul.  Însă pentru a bifa o altă dorință, cea de a călători singură, trebuia să apelez și la avion la un moment dat. Weekend-ul trecut am fost pentru prima oară cu avionul având destinația finală (al câtelea film?) Newcastle.

Pregătirea

Înainte de plecare am căutat articole, clipuri pe youtube, citit, printat și recitit regulile companiilor aeriene. Plecam pentru prima oară singură, colac peste pupăză și în altă țară, prima oară cu avionul și cu escală! O întreagă aventură 😀

Eu sunt o persoană care se panichează ușor, tocmai de aceea am vrut să cunosc cât mai multe detalii despre procedurile din aeroport. Nu zborul în sine mă speria, cât haosul din aeroport. M-am asigurat că am în dublu exemplar și plasate în bagaje diferite: boarding pass, asigurarea de călătorie și hărțile.

Aeroportul Otopeni

Pentru un om care ajungea prima oară într-un aeroport, Otopeni mi-a inspirat haos total. Fix cum intrasem am văzut buluc de oameni la coadă. Agitație, bagaje peste tot și nicăieri nu scria la ce poartă era zborul meu! Ete că nu mă informasem despre faptul că poarta îți este indicată abia cu vreo 45 de minute înainte de decolare. Știam că se poate schimba poarta tho.

Ghișeul de informații era undeva în dreapta, fix în fața mea îmbulzeala de oameni care își făceau check-in/ dădeau bagajele de cală, iar zona de security check era undeva la hăul hăului. Am avut noroc cu angajații din aeroport care au fost amabili și mi-au răspuns la întrebări.

Am menționat cumva că am ajuns cu 3 ore înainte de decolare?! Sau că am dat 12 lei pe o apă?!

Aeroportul Heathrow – Londra

Primul șoc l-am avut față de personalul din aeroport. Nu mă consider o persoană rasistă, dar recunosc că m-am întrebat dacă nu cumva am greșit zborul când am văzut atâția indieni. Apoi mi-am dat seama că e dovadă că poate englezii sunt doar toleranți și consideră că imigranții pot lucra și în alte domenii, nu doar fast food și curățenie.

Aici nu au fost la fel de amabili la security. Am văzut multe bagaje scormonite, nu mi-au schițat nici un zâmbet, cred că mi-am și cerut scuze de câteva ori că nu mă mișcam destul de repede.

    Poza este preluată de pe airlines9.blogspot.in

Deși aeroportul este IMENS sunt foarte multe panouri unde îți poți căuta zborul, mulți angajați unde să poți cere detalii și o groază de locuri în care să spargi banii. Nu aveai cum să ratezi poarta ta căci din metru în metru aveai un panou. Eh, la întoarcere nu mai arătau toate aceeași oră, dar am trecut peste.

Btw, dacă sunteți fomiști ca mine și nu vreți să cheltuiți o avere pe mâncarea din aeroport (căci este expensive af) vă recomand Boots. Au o ofertă super faină. Cu 3.99 lire îți puteai lua main dish (2 sandvișulețe/ salată/ paste) băutură și un snack. Oferta este foarte bună căci inițial eu mi-am luat aceleași produse, doar că în loc de snack am luat un baton de ciocolată și am achitat 7.49 lire.

British Airways

Eu am zburat cu British Airways și cred că ar fi fost culmea să mă plâng de ei. Totul a decurs conform graficului și m-am amuzat copios de fiecare dată când ni s-a pus să urmărim clipul de mai jos. Au prețuri mai mari ce-i drept, dar merită. Eu am avut voie să iau cu mine 2 bagaje de mâncă. Troller-ul pe care îl puneam în spațiul de sus (max. 23 de kg, nu 10 cum au alte companii) și un rucsac/ o geantă de laptop care le fel, putea ajunge la max. 23 de kg pentru spațiul de sub scaunul din față. Pe lângă acestea te lasă și cu o poșetă mică pentru documente. Eu am mai luat cu mine o borsetă ca să mă simt ca la festivaluri.

Nu îți oferă mâncare în prețul biletelor, iar dacă vrei să cumperi achiți cu cardul. Produsele sunt M&S și te cam ustură la buzunar.

Chiar dacă am fost foarte speriată de această mini călătorie, mă bucur că totul s-a terminat cu bine și că am reușit să mă descurc singură. Urmează articolul despre Newcastle 😀