Ce nu poți face în Afi Palace Cotroceni?

Citeam zilele trecute articolul acesta și râdeam de mă prăpădeam. Mai văzusem saloane ad-hoc în mall, dar trântite în halul acesta nu. M-am dus imediat la fața locului să inspectez. Nuca în perete devine deja artificiu stilistic pe lângă gogomănia ăstora cu manichiura în plin culoar de mall.

Eu una urăsc spațiile aglomerate, iar gălăgia din food court îmi taie orice poftă de mâncare. Nu am să înțeleg niciodată de ce ai vrea să te antrenezi pentru trei metri gardul în ideea de a prinde o masă. Da, doar masa, că scaunele le șparlești tu mai încolo. Odată aleasă masa plasezi strategic un om din grup care să o păzească cu prețul vieții.

Între timp, tu te înrolezi în armată. Bine poate am exagerat. Nu te bați cu nimeni, dar riști să-ți rămână nevasta gravidă până te întorci. După toată această tevatură te pui și la masă să mănânci. Cum mama sosului Glenn să mănânci când îți țiuie urechile de la trei piese diferite? Mall-ul are muzicuța lui, iar spațiile comerciale și unele fast food-uri au și ele muzica lor. Acum înțeleg că suntem cetățeni europeni cu drepturi, credem în individualism și dreptul la liberă exprimare, dar chiar trebuie să auzim atâtea piese concomitent? Pe bune fraților, parcă sare discul când pășesc din hol într-un magazin. Pe hol Danza kuduro, hop cum pun piciorul în magazinul de țoale o aud pe Ellie Goulding. Din spatele caselor de marcat de la KFC mă aștept să sară în orice clipă Fuego, dar comanda mea tot să nu fie luată.

Există totuși ceva ce mă enervează la afi mult mai tare. Mie îmi seamănă a bâlci acel mall. Țineți minte când vă duceau părinții/ bunicii la bâlci ca să vă dați în lanțuri, ciocănele și  bubureze? Cam așa e la afi și aici nu vorbesc de cuștile alea în care se joacă odraslele. Vorbesc despre acel montagne russe montat peste casele de marcat de la Auchan! Nu era de ajuns muzicuța nehotărâtă. Era nevoie și de un zgomot infernal care să îți oblitereze urechile.

Odată urcat, trebuie să faci slalom printre măsuțele cu acareturi (din nou, ca la bâlci) și oamenii care se holbează la vitrine ca la telejurnal. Când crezi că ai scăpat dai de ambuteiaj în trafic. E roșu la semafor că intră trenulețul pe linie continuă. Da, trenulețul acela este tot ce îmi puteam dori vreodată într-un mall. Eu mă grăbeam să ajung la cinema și deja eram plină de spume din pricina aglomerației de pe culoar, iar trenulețul acela mi-a înseninat ziua. Și știți cât de silențios e? Zici că-i portavoce.

Și uite așa, am pierdut eu vreo 10 minute jucând tetris printre oameni, mese, saloane de unghii și trenulețe. Partea cea mai nașpa este că mă duceam spre cinema ca să văd Fifty Shades Freed…

Acestea fiind spuse, ce nu poți face în Afi Palace Cotroceni? Am dat exemple de multe activități și dacă te gândești că lipsește ceva sunt sigură că o să apară curând, sau nu ai căutat bine. Singurul lucru pe care nu îl poți face în Afi ar fi să ieși de acolo fără nervi.