Film: Dolittle/ The Voyage of Doctor Dolittle

Film Dolittle

Ideea de a vedea un film precum Dolittle nu a fost tocmai a mea. A fost mai degrabă o provocare, pornită de Ada pe instagram. Ea a avut ideea de a face schimb de recomandări, astfel încât să aflăm ce gen de film preferă fiecare, iar la final să putem posta câte o recenzie.

Dolittle este un film american distribuit de Universal Pictures și care prezintă povestea unui doctor excentric, care are capacitatea de a vorbi cu necuvântătoarele.

Filmul Dolittle din 2020 nu este prima ecranizare a faimosului doctor care poate înțelege ce spun animalele, versiuni mai vechi fiind lansate în anul 1967 și respectiv 1998.

Plot

Povestea se petrece în epoca victoriană, într-o perioadă în care Doctorul John Dolittle se retrage în atelierul său pentru a plânge pierderea soției. Acesta decide să taie orice contact cu oamenii, rămânând alături de animalele sale. Între timp, regina Victoria o trimite pe Lady Rose într-o misiune importantă, aceea de a-l aduce pe Dolittle la palat pentru a trata o boală cruntă.

În alt plan îl întâlnim pe Tommy, băiețelul unei familii de braconieri. Acesta este diferit de tatăl său, deoarece lui nu îi place să omoare animale, dorind să salveze orice făptură din groaznica soartă a morții. Ieșit la vânătoare alături de bărbații familiei, decide să ducă o veveriță rănită la ,,doctor”.

Tommy, Lady Rose și Dolittle ajung astfel să se întâlnească și să pornească împreună spre palat, unde o găsesc pe regină răpusă la pat și înconjurată de o suită de servitori neputincioși în fața bolii. Odată setat diagnosticul, cei trei pornesc în aventura vieții lor. De aici urmează o călătorie spre o insulă fascinantă, o cursă pe viață și pe moarte, încărcată cu pericole la tot pasul și bineînțeles, animale.

Cine dublează vocile personajelor din Dolittle?

Antonio Banderas, Emma Thompson, Rami Malek, John Cena, Tom Holland, Selena Gomez și multe alte nume sonore.

Film Dolittle (2020)

În opinia mea, Dolittle este genul de film pe care îl urmărești pentru actori, ori pentru povestea drăgălașă și liniștitoare. Personal, nu cunoșteam povestea acestui doctor, însă sunt sigură că fanii înfocați vor aprecia pelicula. Este un film relaxant, ideal de urmărit pentru a vă aminti de copilărie, ori chiar de poveștile fraților Grimm.

Trailer