Film: Captain Marvel (2019)

Premiera Captain Marvel

A sosit și mult așteptatul (sau nu) film Captain Marvel. Nu știu de voi, dar eu nu aveam mari așteptări de la acest film. Nu sunt familiarizată cu benzile desenate și când am aflat că va apărea un film dedicat acestui personaj m-am întrebat cine naiba e și ce rost are în poveste.

Bineînțeles, Hugh și Robert îmbătrânesc, la fel și fanii, așa că este nevoie de filme diferite în universul Marvel. În opinia mea, Black Panther a setat noile standarde în materie de filme cu eroi, iar Captain Marvel a reușit să mă facă să râd, m-a speriat și m-a ținut lipită pe scaun două ore pe ceas!

Perosnajul principal, Carol Danvers este interpretat de Brie Larson și dacă la început face echipă cu Jude Law, odată ajunsă pe Terra se întâlnește cu Nick Fury. Acțiunea are loc undeva în anii 90, așa că muzica și costumația sunt specifice vremii. Ce să mai, Fury pe vremea aia avea ambii ochi, era tinerel, în putere, etc. Cei doi fac un duo foarte amuzant de care m-am îndrăgostit imediat și în subconștient speram cu ardoare să văd mai multă apropiere între ei. Doar că nu este un film de la Netflix, așa că acțiunea primează.

Bătălia se dă între civilizația Kree de pe planeta Hala și Skrulls, niște omuleții verzi care pot lua forma oricui. Nu, nu sunt un fel de Mystique constipați, creaturile alea au nevoie doar să te privească și pe lângă înfățișare îți vor copia inclusiv ADN-ul. Problema este că a noastră Captain Marvel suferă de un fel de amnezie fiindcă nu își amintește nimic mai vechi de 6 ani. Ceea ce te fae să ridici o sprânceană. Să fie oare justă lupta în care Captain Marvel este implicată? Cine sunt de fapt băieții răi? Cam la aceste întrebări va trebui să găsești răspunsuri pe parcursul filmului.

Merită vizionat din toate punctele de vedere. Este amuzant, dinamic, personaje bine conturate, deznodământ interesant și va gâdila simțurile oricărui fan Marvel. V-aș recomanda să nu îl vedeți totuși dacă nu ați văzut filmele din seria Avengers, căci s-ar putea să omiteți câteva lucruri esențiale, ori să nu prindeți anumite glumițe. După credits, ca de obicei, urmează nu una, ci două scene care leagă foarte frumos povestea și te vor face să nu mai ai răbdare până la Avengers: Endgame. În caz că nu v-ați prins deja, Marvel se folosește de o găselniță des în tâlnită în cinema. Lansează filme care să umple niște goluri și să creeze conexiuni între povești până apare un alt film cu o bătălie mai importantă.

Filmul va fi disponibil în cinematografe începând cu data de 8 martie.

Captain Marvel 2019

P.S. Pisica din Captain Marvel este absolut adorabilă și are un rol destul de important.