Cum poți obține factură pentru cartela/ abonamentul de metrou?

Factura Metrorex

Nu știu câți dintre voi cer bonul pe oriunde merg, dar eu una am devenit ușor obsedată de gestionarea eocnomiilor mele. Cu toate acestea, abia de curând mi-a picat fisa că Metrorex nu eliberează bon/factură la ghișeu. Te duci la doamna de la casă, îți ceri cartela/abonamentul de care ai neovie, dai banii și primești în schimb doar cartonul. Whaaaat?

Oficial, bisericile și Metrorex sunt singurii care nu eliberează bon fiscal. Glumesc, nu stă treaba chiar așa. Bon fiscal obțineți dacă folosiți aparatele și solicitați să vă elibereze chitanța, iar pentru cartelele magnetice cumpărate de la ghișeu puteți solicita factură, însă cum faceți asta?

Pentru cazurile în care aveți nevoie de factură pentru cartela magentică achiziționată vă puteți duce la stația de metrou Eroilor pnetru a o obține. Mai exact, dacă veniți de pe peronul care duce la Dristor/ Preciziei și mergeți la ieșirea dinspre Spitlaul Universitar, undeva ascuns este biroul cu numărul 54. Este lângă un magazin și veți vedea numărul pe ușă. Nu trebuie să treceți de turnicheți, este chiar și un semn care îndreaptă o săgeată către acel birou.

Odată intrat (ciocăniți căci țin la ideea de a nu sta mai mult de 2 persoane înăutru din lipsă de spațiu) aveți nevoie de abonamentul de metrou și de datele firmei. Factura nu se eliberează persoaneloz fizice. Pentru factura pe firmă aveți neovie evident de CUI, adresă și de numele vostru. Tot procesul durează maxim 5 minute, semnați și ați plecat.

Eu una m-am simțit de parcă eram la poliție, căci am această proastă idee preconcepută că angajații Metrorex sunt asemănători cu cei de la ANAF, adică ciufuți. De fapt au fost foarte amabile doamnele de acolo și m-au înțeles că eram complet paralelă cu ideea de factură de la Metrorex!

Astfel de informații sunt publice pe site-ul celor de la Metrorex, dar sunt sigură că așa cum eu nu aveam idee, sunt și alti oameni în aceeași situație.

Conform OUG 28/25.03.1999 cu modificarile si completarile ulterioare, transportul public de calatori pe baza de bilete sau abonamente tiparite conform legii precum si cu metroul sunt exceptate de la obligativitatea utilizarii aparatelor de marcat fiscale. Factura fiscala se elibereaza doar la solicitarea calatorilor care au achizitionat cartele magnetice, la Biroul eliberare facturi fiscale din statia:

– Eroilor (accesul spre Spitalul Municipal) camera 54 , program Luni – Vineri, orele 7:00 – 19:30, Sambata 8:00 – 14:30 cu exceptia zilelor de sarbatoare legala.

answear.ro