Cum fu’ la Food Bloggers winter edition?

Fix acum o săptămână am fost la Food Bloggers Winter Edition. M-am trezit cu greu, căci nu eşti blogger dacă nu te culci la 3-4 dimineaţa când ai o conferinţă la 10 dimineaţa. În drumul spre Radisson Blue am crezut că îmi luxez vreo gleznă, ori că îmi fracturez tot ce am, căci a venit iadul alb şi autorităţile au fost surprinse. M-am dus tiptil să îmi iau badge-ul, m-am minunat de fursecurile făcute în casă de la Raftul Bunicii, nu m-a lăsat inima să mă apropii prea mult de ele.

Am urmărit primele două sesiuni live, pe site, căci trebuia să ajung şi la muncă. Cu căştile pe cap, am ascultat cu drag şi între timp tastam trebuşoarele mele. Mi-a plăcut foarte mult prima sesiune, cu Prinţesa Polonic, Smaranda Vornicu, Nicolle Birta şi Alina Sin. Şi-au deschis un food blog şi ne-au convins că unde este pasiune, lucrurile vin de la sine. Cel puţin asta aud la cei care au reuşit şi asta mă ambiţionează să nu uit niciodată că scriu din pasiune şi atât. S-a vorbit de instagram şi asta m-a bucurat maxim. Sunt obsedată de instragram şi o consider drept o platformă mult mai user-friendly. Dacă nu mă crezi, check my profile!
Cum e cu hashtagurile? Cum le folosim?
1. În limba engleză doh, ca să fim global! (haha ză reference)
2. Hashtaguri personalizate; cum eu de ex. folosesc youngandnotsorestless sau când plec pe undeva, folosesc la toate pozele un hashtag comun;
3. Amuzante. Chiar dacă oamenii nu le caută, adaugă un plus şi oferă un rezumat haios al fotografiei postate;
4. Maximul este de 27 de hastag-uri, oh my nu m-am gândit niciodată la asta.

A doua sesiune, a fost cu Joseph Hadad, Adi Hădean, Florin Dumitrescu, Liviu Lambrino şi Constantin Turculeţ. M-am amuzat puţin fiindcă Joseph Hadad era destul de nervos pe etapele sărite de food bloggeri. Într-adevăr, sunt food bloggeri care nu au cunoştinţele necesare în spate, însă eu una, consider că orice blogger, are o secţiune de About me, o pagină de socializare, sau îi găseşti undeva pe Google. Acolo, afli dacă acel om este din domeniu sau nu. Nu cred că se apucă cineva de blogging, inventează o secţiune About me fabuloasă şi cititorul crede tot ce scrie acolo, nemaigăsind în altă partea informaţia. Adrian Hădean a subliniat faptul că singura ta obligaţie ca şi blogger nu este faţă de cititor! Este faţă de tine! Să faci ceva de care tu sa fi mândru.
Chef Florin Dumitrescu a invitat food bloggerii să petreacă câteva ore într-o bucătărie de restaurant aglomerat, ca să înţeleagă transpiraţia acumulată pentru un preparat.

Am ajuns la ţanc pentru masa de prânz şi vă las o poză cu ce am mâncat. Habar nu am ce este, ştiu doar că am adăugat morcov. După pauza de prânz, a urmat Business Talk.15540983_1293604127345323_9156430103862061459_o.jpg

Speakerii au fost Oana Ciobotea, Alin Matache, Adriana Ghiţă şi Florin Itu şi a fost mi-nu-nat! Mi-a plăcut că s-a dezbătut faptul că statul nu ajută micile afaceri. Ba mai rău, le încurcă. Idei există, planuri avem, dar ce ne facem cu statul care nu ne spune o boabă şi după ne spune că nu avem buletinul meteo şi că nu ne putem deschide afacerea? Dar chirie plătim deja!

Am pelcat cu punguţele pline şi nu a fost bătaie pe ele, aşa cum mi-au povestit alţii că se mai întâmplă. Poate nu am fost eu prea atentă la acest aspect, căci lângă mine s-a pus un domn care în 30 de minute şi-a însuşit nu una, nu două, ci 6 doze de bere în punguţă. Open bar, dar până unde? Mă gândesc că avea familie mare 😀

A fost o conferinţă faină şi abia aştept să merg şi la anu’ 😀