Cărți citite în 2020 | Statistici și recomandări pentru cititori

cărți citite în 2020

Șaizeci reprezintă numărul de cărți citite în 2020. Acesta a fost target-ul pe care mi l-am propus la început de an pe Goodreads în cadrul Reading Challenge.

Dacă nu ai deja un cont de Goodreads îți recomand să îți faci unul deoarece acolo poți afla noutățile editoriale, citi recinzii, oferi rating, precum și posibilitatea de a organiza cărțile pe “rafturi virtuale”.

60 de cărți citite în 2020

Ce înseamnă acest număr? Conform Goodreads, am parcurs 12,002 pagini, ceea ce înseamnă că am optat mai mult pentru lecturi scurte, ușor de citit și de adăugat în listă. O fi bine? O fi rău? Încerc să nu mai judec felul în care cineva citește, iar aici mă includ și pe mine.

Nu sunt o cititoare extraordinară, cu greu deschid un roman clasic și nu de puține ori mă las răpită de hype-ul cărților YA. Pentru a înțelege mai ușor cum am reușit să termin 60 de cărți, iată ce s-a inserat printre acestea:

  • 8 audiobook-uri;
  • 10 cărți pentru copii;
  • 12 volume manga/ comic book-uri

Asta înseamnă că doar 30 dintre cărțile citite de mine anul trecut au fost cu adevărat cărți serioase. Tot din statisticile oferite de Goodreads, se pare că am oferit rating-uri astfel:

  • 5 steluțe pentru 9 cărți;
  • 4 steluțe pentru 20 de cărți;
  • 3 steluțe pentru 16 cărți;
  • 2 steluțe pentru 5 cărți;
  • și 1 steluță pentru o singură carte, iar pe restul le-am lăsat fără rating.

Favoritele vs. nefavoritele anului

În 2020 am făcut cunoștință în sfârșit cu scrisul Elenei Ferrante și am citit trilogia Hunger Games de care m-am îndrăgostit instant. Cu toate astea, nu sunt foarte multe cărți care m-au dat pe spate.

Cele mai bune titluri pe care le-am bifat (din punctul meu de vedere) sunt: Terra Insecta, Biblioteca de la miezul nopții și Wishful Drinking, carte pe care am recitit-o. Surprinzător pentru mine, anul acesta am recitit 3 cărți, lucru pe care rareori îl fac.

Cât despre nefavorite, în continuare consider că seria After este groaznică. Mă enervează fiecare nou capitol și totuși nu mă pot dezlipi de această poveste despre o relație toxică a doi adolescenți care au nevoie de terapie asap!! Nu recomand această serie, dar dacă vrei să te amuzi și să afli de ce este atât de populară, give it a try.

5 Cărți pe care le recomand

Dacă încă nu știi cu ce cărți să începi anul, ți-am pregătit ca încheiere 5 titluri pe care cred eu că le vei îndrăgi:

P.S. Link-urile către cărți sunt link-uri de afiliere.