Atypical

Serial Atypical sezonul 2
Image credit: Greg Gayne / Netflix

A trecut ceva timp de când am intrat pe blog. Am vrut să mă bucur de această mini-vacanță în felul meu. Adică somn, mâncare, mers singură la cumpărături și concerte. Aș fi inserat și o fugă la Brașov, dar nu suport aglomerația.

Să ai 4 zile libere și să stai în casă precum un pustnic sună…atipic. În ciuda faptului că am stat mai mult în casă devorând seriale, revin cu o recomandare de serial pe care l-am văzut luna trecută. Asta ca să înțelegeți cam cât de leneșă sunt. Se numește Atypical, este produs de Netflix și are momentan doar un sezon de 8 episoade.

Serialul prezintă drama (al naibii de comică) a tânărului Sam. El își dorește foarte mult o iubită și cere ajutorul persoanelor din jur. Adevărul este că își dorește să vadă țâțe, dar cu toții știm că trebuie să împachetezi frumos orice. Este un tip direct, obsedat de pinguini și suferă de autism. Yep, ai citit corect.

Acum ar urma partea în care ți-aș povesti ce impact emoțional a avut asupra mea acest serial. Te-aș iniția în arta înțelegerii persoanelor cu autism, iar apoi te vei duce la ai tăi să îi îmbrățișezi să să mulțumești cerului că tu te-ai născut sănătos. Nope.

Pentru ca el să facă rost de o prietenă va apela la:

  1. Julia – terapeuta asiatică și geloasă
  2. Goud- tatăl nesigur și fricos
  3. Elsa – mama ultra mega hiper protectoare (jk nu apelează la ea căci până și el e sătul de ea)
  4. Zahid – indianul pervers (nu sunt sigură că e indian)
  5. Casey – sora perfectă

Oamenii aceștia îi fac lui Sam viața frumoasă și de multe ori te vor ajuta și pe tine să uiți că privești viața complicată a unui tip cu autism.

Evident, vor apărea probleme în familie. Membrii duc o luptă constantă cu dorința de a  face totul bine. Teama de a te gândi la un viitor al tău știind că ai acasă un om a cărei viață depinde de tine îi face vulnerabili, nervoși și exagerați.

Nu am perceput acest serial drept vreun semnal de alarmă, sau o dramă la care să plângi în hohote. Sunt și situații sad: inadaptarea socială, izolarea, crizele, fac parte din scenele fiecărui episod. Cine a citit Minunea va știi la ce să se aștepte. Cu toate astea, ni se prezintă un adolescent inteligent care vrea să ducă o viață normală. În mare parte chiar îi iese.

Îți garantez că o să râzi de o să cazi de pe scaun. Vei fi nevoit să apeși pe pauză pentru a râde în voie fără să ratezi următoarea scenă funny. Îl vei îndrăgi pe protagonist instantaneu și poate o să ți se pară ciudat să râzi datorită situației, dar nu te vei putea abține.

Vă las cu trailer-ul și rugămintea să vă uitați neapărat la acest serial. Vizionare plăcută!

P.S. Știu că am povestit de fapt nimic despre acest serial, dar nu vreau să fiu acuzată că dau spoilere. Am povestit la muncă 13 Reasons Why și am apucat să spun doar: O fată înregistrează casete înainte să se sinucidă și BAM SPOILER! Așa că aleg să nu mai zic nimic :))