Am explorat Brașovul cu ajutorul aplicației Questo

Brasov

Sâmbătă am dat o fugă în Brașov pentru a face câteva poze din vârful Tâmpa și să explorăm orașul cu ajutorul aplicației gratuite Questo.

Dacă sunteți pe aici din 2016, știți deja că îmi place să merg la Brașov oricând am ocazia. De data aceasta am urcat la Tâmpa pe jos. Picioarele mele de pinguin nu sunt obișnuite, dar m-am bucurat că nu am ales comoditatea. Când eram mică, ai mei mă duceau la Babele, la crucea Caraiman, iar acum abia dacă alerg după autobuz. Intenționez ca ușor-ușor să revin la energia din acele vremuri.

Priveliște Tâmpa

Dat fiind faptul că Glaze Haze s-a închis  (dar mai este unul în centrul comercial Coresi) numărul activităților scădea drastic. Biserica, Turnurile, strada Sforii, bifate și rebifate. Am solicitat ajutorul unei aplicații pentru a face excursia de o zi mai interesantă și să continuăm mersul pe jos.

Ce este Questo?

Questo este o aplicație turistică gratuită care te ajută să explorezi atracții turistice din orașe prin intermediul unor trasee turistice interactive realizate cu ajutorul localnicilor. Turul Questo (numit și quest) este un traseu prin oraș pe care îl poți parcurge doar rezolvând o serie de ghicitori.

Cum funcționează?

Aplicația se descarcă gratuit din Google Play sau App Store. Vă puteți crea un cont cu adresa de mail/ Facebook/ Google. Odată creat contul vă alegeți orașul și vă vor apărea unul sau mai multe quest-uri. Îl alegeți pe cel care vă face cu ochiul și ulterior vor apărea pe ecran durata, distanța pe care trebuie să o parcurgeți, punctul de plecare și o scurtă descriere. Majoritatea orașelor sunt din România, dar aveți și câteva din alte țări ale Europei.

După ce ați ales quest-ul aveți posibilitatea să explorați și să aflați povești interesante despre locurile descoperite prin modul Discover, sau să jucați contra cronometru prin modul Hunt.

Poză prestată de mariuscalin.ro

Noi am ales modul Discover și cu regret vă spun că am depășit timpul cu o oră și două minute. Există o explicație, cum ar spune un mare poet al PRO TV-ului și anume faptul că una dintre clădirile care trebuia să ne ofere indicii era în renovare.

Ne-am distrat pe cinste și chiar dacă nu ne-am dat seama imediat de indicii, am râs pe săturate. Sunt destul de sigură că dacă vă adunați mai mulți într-o echipă veți termina foarte repede quest-ul. Aveți nevoie de atenție la detalii și poftă de mers pe jos. Quest-ul nostru a început la Livada Poștei și s-a încheiat în (probabil) cel mai frumos loc din Brașov, Prima Școală Românească. Dacă nu ați vizitat-o, vă recomand cu căldură. Locul acela este încărcat de istorie și vă rog frumos să îl vânați pe preotul care ține ,,prelegerea” de prezentare căci are un dar la povestirii și un simț al umorului deosebit.

Poză random a unui restaurant + teren de tenis în paragină

P.S. Questo este aplicația oficială la Noaptea Muzeelor 2018. Prin intermediul aplicației poți descoperi povești unice și explora cele mai importante muzee din România pe data de 19 mai 2018. Mai multe detalii aici.