Recenzie: Povestea târfelor mele triste de Gabriel García Márquez

Pentru a întoarce capete e nevoie de ceva dichiseală. Oleacă blush, un tuş, poate chiar toculeţ şi un dres plasă, căci am văzut că se poartă, mai ales cu adidaşi. Însă eu nu am nevoie de toate aceste lucruri. Am ieşit din casă cu părul vâlvoi, nemahciată şi cu o carte în mână.

De la Eroii Revoluţiei la Piaţa Victoriei, apoi pe Paris, m-am plimbat răsfoind Povestea târfelor mele triste de Gabriel García Márquez. În ciuda titlului, romanul nu dezvăluie detlaii incitante despre femei uşoare demne de o colaborare cu Christian Grey. Nici cuvinte obscene nu sunt. Este surprinzător, un roman de dragoste.

Cartea face parte din lista mea pregătită pentru #provocareablookletta, fiind scrisă de un laureat al premiului Nobel pentru literatură. De când mă ştiu am fugit de clasici, dar goodreads mă căleşte. Am citit recenzii pentru Dragoste în vremea holerei, Un veac de singurătate şi Povestea târfelor mele triste, aşa că am comandat de pe elefănţel cea mai cea carte dintre toate. Înainte de a face feţe-feţe, vă spun de pe acum că nu mă aşteptam să citesc desrpe târfe triste. Sunt alte cărţi pe acest domeniu, în alt raft al bibliotecii, dar despre ele vorbim altă dată.

Personajul principal, un bărbat în vârstă de 90 de ani care a avut timp berechet să se bucure de plăcerile oferite de peste 500 de femei, s-a decis să încerce o ultimă fată. Cu greu se găseşte o feişcană care să mai fie încă pură şi surprinzător, boşorogul nostru încă o duce bine fără pastiluţa albastră. Odată intrat în cămăruţă îi vede trupul firav, răpus de oboseală. O tânără machiată exagerat pentru vârsta ei, care este nevoită să aibă grijă de frăţiorii ei mai mici, era gata să îşi vândă virginitatea acestui necunoscut pentru nişte bănuţi. Era panicată din cale afară, iar de la calmante, stres şi oboseală, a adormit.

Bătrânelul face ceva ce pe mine m-a dat pe spate. Se aşează lângă ea şi o priveşte cum doarme. Atât. Plăteşte zeci, poate chiar sute de nopţi, doar pentru a avea ocazia să o privească cum doarme.

Vă las link de la elefănţel pentru a cumpăra această carte căci sper eu, v-am convins să o citiţi şi să aflaţi ce se alege din povestea aceasta de amor.