Recenzie: Hit Yourself. 100 de idei de la pasiune la marea lovitură de Florin Grozea

Vă povesteam că nu am putut ajunge la workshop-ul  #secreteleindustriei ţinut de Florin, dar că mi-am luat cartea şi am obţinut autograful lui la Webstock. (Priorities bro) Mi-o dat regram la poza de pe instagram, share la articol, aşa veşti să tot primeşti în metrou în drum spre muncă.

Ieri, m-am apucat de carte, iar azi am terminat-o. Pot spune că am devorat-o, între timp am reuşit să termin şi un roman scris de Jane Austen (recomand pentru cine nu are somn).

Nu vreau să mă apuc de vlogging, dar am fost la how to vlog. Nu doresc o carieră în muzică, dar totuşi mi-am luat cartea. De ce? Fiindcă îmi plac ideile acestui om. Îmi place la nebunie când un om care dă lovitura, nu doar stă şi culege laurii. Omul ăsta, pe numele său Florin Grozea vrea să dea mai departe din cunoştinţele sale. Vrea să dea un imbold tienrelor talente, să le spună ,,se poate!”

E genul de carte pe care o citeşti cu pixul în braţe, ori cu sticky notes ca să scoţi în evidenţă ce ţi se pare interesant. Ştiu că sună ciudat să subliniezi pe cărţi, dar eu asta fac. Nu toate cărţile sunt romane preţioase, cu ilustraţii impresionante şi detalii delicate. Unele cărţi sunt făcute să le citeşti, să subliniezi, să pui în practică ce ai citit, să te întorci la anumite pasaje, genul ăla de cărţi pe care le citeşti şi după, te apuci de scris un articol despre ele :))

Am adunat câteva din sfaturile prezentate în carte, pe care vreau să le împărtaşesc cu voi!

  1. ,,Opreşte televizorul/ telefonul când creezi”: Îmi doresc tare mult să pun în aplicare acest sfat. Ador să mă las purtată de peisajul Bucureştiului, să mă uit la oamenii din jur şi să simt cum vin ideile. Am văzut săptămâna trecută două fete sărutându-se la metrou la Unirii şi m-am emoţionat toată. Aud câte un copil care spune că atunci când va fi mare vrea să se facă tată, momente simple, atât de frumoase, pe lângă care trecem fiindcă jucăm Pokemon Go! Trezirea!! (Glumesc, încă aştept Pokemon Go pentru Windows Phone);
  2. Sergiu Gherman (nu, ăla cu ai adus marfa? e Silviu Gherman) aka. Rappy zice: ,,talentul reprezintă 15% din tot ceea ce înseamnă succes”. Când cineva îmi complimentează desenele/tricourile pictate îmi spune că am talent, că ei nu ar putea într-un milion de ani să facă aşa ceva. Eu le spun că pot, cu antrenament. Nu am desenat mereu aşa. A durat o groază până să îmi găsesc un stil, să văd la ce mă pricep, să ştiu cum să îmi creez schiţele încât să nu iasă ceva groznic. Am primit o comandă să pictez un Doge pe un tricou. Un Doge realist recum vedeţi pe net ar fi fost foarte greu pentru mine să îl creez. Dar versiunea chibi, eh, aşa mai merge! Exersează, exersează, până îţi iese înt-un fel al tău şi numai al tău!
  3. ,,Fă o hartă a cunoştinţelor tale în funcţie de domeniul lor.” LinkedIn e foarte bun pentru asta. Vă povesteam pe la începuturil blogului despre importanţa LinkedIn. Notează pe foi, în telefon nume, adrese de mail, dă follow anumitor bloggări, e foarte important să ai oameni din industrie la un click distanţă.
  4. ,,Vorbeşte cu curaj cu profesioniştii din industrie. Ferm, dar politicos.” Nu ai idee de unde sare iepurele. De multe ori cred că e bine să te duci să abordezi direct omul. Face2Face, fie printr-un mail, damn, mă opresc aici cu această idee, căci am ceva planuri, dar vi le spun altă dată, eventual când or să îmi şi iasă.
  5. Ultimul, e inserat de mine. Citiţi!