Filme cu care să nu îți pierzi timpul

Nu sunt vreo mare împătimită a filmelor,  dar ținând cont că 2018 este anul fără GOT și fără Black Mirror, am cam rămas fără activitate.

Îmi place când un film îmi explică pe parcurs ce se petrece, acțiunea are sens, ori dacă de exemplu e vreun criminal în serie, să existe un motiv cât de cât întemeiat. Din păcate, nu toate filmele îmi oferă aceste lucruri. Tocmai de aceea am să vă povestesc despre câteva filme văzute în ultima perioadă care m-au dezamăgit complet.

Disclaimer: Este strict părerea mea și cred că pe unele pur și simplu nu le înțeleg căci nu sunt genul meu.

YOU GET ME (Netflix)

Orice ar posta tipa asta pe instagram eu tot o urmăresc cu drag. Însă cât drag să ai pentru un film GROAZNIC? Bella joacă rolul iubite psihopate. E fata cea nouă, genul girl next door la prima vedere care se îndrăgostește de blondul care își etalează beach body-ul în orice anotimp. De fapt îndrăgostirea lor e doar o aventură de o noapte, iar tipul se întoarce la iubita lui normală la cap.  În astfel de situații fetele reacționează diferit. Unele plâng, altele vor răzbunare,  altele vor mânca ciocolată, orice care să le ofere alinare. Protagonista noastră se împrietenește cu iubita tipului și îi plănuiește moartea. Yep. Plot-ul e ciudat și pare un film Disney care încearcă să fie horror. Dacă vreți să o vedeți pe Bella în ceva mișto recomand Famous in love.

In Search of Fellini

Să dea naiba dacă înțeleg acest film! L-am văzut de două ori (God knows why) și este atât de plictisitor, încâlcit și Mircea Eliade-ist, încât nu îl pot suferi. Blondina face un maraton cu filmele lui Fellini și i se năzărește că vrea să plece în Italia ca să îl cunoască pe faimosul regizor. Este o tipă timidă, care nu prea pare să mai fi ieșit din casă, iar călătoria aceasta pare să fie una inițiatică. Ce este ciudat la acest film este că ceea ce trebuia să fie o călătorie frumoasă se transformă într-o experiență traumatizantă. Nu apare bau bau de după ușă și nici nu o cheamă vreun clovn în canalizare. Come on young girl. Come float with us. We all float down here! Nope. Cam tot ce i se petrece în Italia s-a petrecut și în filmele pe care le-a urmărit. Dă doar de dubioși pe stradă și mă mir că nu a mierlit-o. Ori poate doar a consumat ceva și are vedenii. Mi-ar fi plăcut totuși să o răpească cineva, să fie în pericol, să se transforme de nicăieri filmul în ceva de speriat. În felul acesta cred că avea sens.

Tell me How I Die

Veți observa că am inclus mai mult filme horror/ thriller fiindcă sunt genul acela de om tâmpit care după ce mor aproape toți așteaptă explicația. De cele mai multe ori nu o primesc și mă frustrează chestia asta. Tell Me How I Die are un plot interesant și printre actori se numără Ryan Higa tehee! Într-un laborator se experimentează un drog prin care oamenii să retrăiască amintiri. Evident, există efecte adverse, iar din Big Brother cu ceva tente de Black Mirror, filmul se transformă în The Prom cu un criminal care poate prezice viitorul. Nu citește în cafea, dar vede fiecare mișcare pe care o vor face ceilalți. Nu mi-a plăcut pentru că nu au explicat de ce nu experimentau toți același tip de viziuni, ori de ce nu avea asupra tuturor efect drogul. Nu știu sigur ale cui erau anumite viziuni și ce dracu se întâmplă la final. Urăsc filmele horror cu final deschis.

The Boy

Un alt film horror la care m-am uitat (surpriză) tot pentru actriță (surpriză) tot de două ori. Dacă vrei să îți strâng iubita în brațe când se sperie, atunci The Boy e filmul potrivit. Dacă vrei și o explicație pentru ce se întâmplă în film, atunci nu te uita. A fost primul film la care am simțit nevoia să caut pe google: The Boy ending explained/ The boy fan theories. Nu pentru că e vreo capodoperă de tipul Westworld, ci fiindă finalul este foarte prost. Deznodământul este de râsul curcilor și nu are sens. Trebuie să recunosc totuși că este destul de scary.

November Criminals

Doamne cât de prost este acest film! Am zis meh la The Fault In Our Stars și If I stay, dar la acesta îmi venea să îmi dau palme. Poate și pentru că nu mă dă pe spate această Chloe, dar filmul este un eșec total. S-au pus doi actori tineri (și insta famous) în ceva ce vrea să fie o dramă pentru adolescenți și nu le-a ieșit. Cei doi îndrăgostiți, sau cel puțin el e, căci ea pare să sufere de sindromul Kristen Stewart, devin fuck buddies. Între timp are loc o crimă, el face pe detectivul, iar ea pe iubita îngrijorată. Problema cu acest film este că te face să crezi că toți ascund ceva, ori sunt doar proști. Oh, cireașa de pe tort este faptul că fiind totul destul de dramatic, ei vorbesc foarte încet, iar muzica de fundal este dată foarte tare în cele mai nepotrivite momente. Nu, nu doresc muzica la maxim când ei traversează strada. Btw, același cuplu văd că apare și în Carrie. Mă întreb dacă să le acord o șansă acolo, deși cartea nu mi-a plăcut deloc.

Behaving Badly

Da, recunosc, m-am uitat la film pentru Selena Gomez. Vă amintiți de American Pie? Cam asta încearcă să fie Behaving Badly, doar că e foarte prost. Personajul principal e genul de tip timid cu fetele care vrea să se cupleze cu cea mai frumoasă tipă din școală. Mama și sora lui sunt petrecărețe și drogate, mama unui coleg se dă la el, în timp ce sărăcuțul chiar încearcă să impresioneze. În afară de scena cu măicuțele pe care o vedeți și în trailer nu e nimic funny. Este doar un alt film slăbuț, care a adus o vedetă Disney în speranța că vor scoate ceva bani.

Death Note (Netflix)

Nu puteam să nu includ această abominație. Recenzia completă este aici, căci nu am răbdare să mă enervez din nou :))