Filme cu care să îți pierzi vremea

Vă spuneam luna trecută că nu sunt o mare împătimită a filmelor, dar în ultima perioadă am reușit să văd câteva care chiar m-au impresionat și le-aș revedea oricând.

Wonder

Unul dintre romanele mele favorite s-a bucurat de o ecranizare de excepție cu Julia Roberts și Richard Gere Owen Wilson. V-am povestit de carte, m-am dus plină de entuziasm în sala de cinema și nu m-a dezamăgit deloc filmul.

August Pullman suferă de o malformaţie al cărei nume nu ştiu să îl scriu. Are ochii căzuţi, în dreptul urechilor, are multe cicatrici pe faţă în urma numeroaselor operaţii pe care le-a făcut pentru a-i putea repara maxilarul. Oamenilor le este imposibil să îşi mascheze uimirea atunci când îl întâlnesc, ceea ce ăl stânjenește pe micuțul Auggie.

Este o poveste tristă, plină de lecții bune de urmat și o dovadă că deseori ne plângem de lucruri atât de mărunte. Auggie reușește să ducă o viață cât de cât normală cu hotărârea unui adult și este un copil al naibii de amuzant.

Cartea o puteți achiziționa de aici.

Când ai de ales între a fi corect și a fi bun, alege să fii bun. 

Every Day

Cum ar fi dacă în fiecare zi ai trăi altă viață? A are acest ,,privilegiu” și într-o zi este un băiat din echipa de baschet a liceului, în altă zi tipa tristă care vrea să se sinucidă și tot așa. Planul său este să nu încurce viața nimănui. Vrea ca acea zi pe care ajunge să o trăiască în corpul altcuiva să fie o zi bună, fără să lase vreo urmă, iar pentru persoanele al căror corp e preluat să rămână doar o zi cu amintiri încețoșate, precum o beție.

Lucrurile se schimbă în ziua 5994 când A se trezește trăind viața lui Justin, iubitul lui Rhiannon. Justin este în general este arogant, neatent cu iubita and he takes everything for granted. Însă când A este în corpul său îi oferă iubitei cea mai frumoasă zi din viața ei. De aici apar problemele. Ce te faci când te îndrăgostești de un om, dar tu ești altcineva în fiecare zi?

Filmul este adaptarea romanului cu același nume scris de David Levithan.  Este siropos. Este despre iubire, dar nu strict iubirea dintre un el și o ea. Se referă mai mult la bucuria de a fi cu cineva care să te înțeleagă chit că acel cineva e de același sex, că are 100 de kilograme, sau e la ore depărtare de tine. Dacă dați puțin la o parte romantismul acestui film și vă axați pe ideea de a aprecia ce avem, cred că o să vă placă la nebunie acest film. Pe mine cel puțin m-a făcut să râd, să plâng și să îmi doresc să citesc cartea asap.

Black Panther

Poate pentru un fan înfocat al filmelor cu eroi nu este chiar cel mai bun film, dar pentru mine a fost bun. Este politically corect, amuzant, te ține în priză și te face să te gândești că parcă un unviers MARVEL condus de antagoniști nu ar fi chiar atât de rău. Asta dacă Loki nu v-a convins deja, doooh!

În Captain America – Civil War regele Wakandei (T’Chaka) moare în urma incidentului din Sokovia. Black Panther este despre pregătirile pentru încoronarea urmașului la tron (T’Challa) și oamenii care se opun numirii noului rege. Wakanda fiind un ținut ascuns de ochii celor curioși, are o populație care ține la tradiții. Astfel, oricine se poate duela pentru tron. Cam ca atunci când vor unii să se căsătorească și cineva se ridică să vorbească despre cum căsătoria nu ar trebui să aibă loc.  Adică serios, se luptă ăia pentru tron de parcă se dau tigăi gratis.

Chiar dacă Black Panther este probabil cel mai educat și cu bun simț erou, filmul este nici pe departe despre el. Este despre greșelile din trecut ale tatălui său și câteva personaje pe care sigur le vei îndrăgi. Mă refer la Erik, Ross, Okoye și Shuri. Filmul este presărat cu glume pe ici pe colea, o să uiți că există un personaj/ erou principal și e fix ce ai nevoie până apare The Avengers – Infinity War.

My opinion: Ar fi mers două filme. S-ar fi axat pe dezvoltarea personajelor în primul, încheiau cu un cliffhanger și lăsau bătăliile pentru al doilea. But hey, Civil War is right around the corner so why even bother?

Home Again

N-are cum să nu îți placă un film cu Resse Witherspoon. În Home Again o interpretează pe Alice Kinney. Recent divorțată și cu două fete de crescut, decide să se întoarcă în orașul natal, Los Angeles. La petrecerea de ziua ei (40 de ani!!) cunoaște un tip, de fapt trei și cumva toți ajung la ea acasă. Nope, nu e un one night stand/ gang bang ad-hoc căci băieții cad lați de somn. Pentru că fostul ei soț este regizor or something, iar băieții vor să facă propriul lor film, le vine ideea trăsnită de a se muta în casa lui Alice.

Imaginați-vă viața unei femei bogate, în vârstă de 40 de ani, care împarte casa cu două fiice și 3 tipi care abia au depășit vârsta legală pentru a consuma alcool. Este o comedie romantică absolut delicioasă.

Gerald’s Game

Am citit cartea anul trecut și v-am povestit aici despre dânsa. Stephen King are un stil aparte și îmi place că nu e doar o poveste horror/ thriller. Personajele sunt bine conturate, iar teama este buildable. La început doar pare că se va petrece ceva înfricoșător și pe parcurs încep să se întețească bătăile inimii. Cartea se poate achiziționa de aici la doar 10 lei.

Jocul lui Gerald descrie un joc erotic al soţilor Burlingame care ia o întorsătură macabră. Gerald o leagă pe Jessie de pat cu cătușe, însă aceasta se declară deranjată de acest joculeț al lor. După multe încercări de a-l convinge să îi dea jos cătușele, Gerald consideră că ea joacă un rol. Rolul fetei abuzate, ceea ce îl excită și mai mult. În urma unui exces de furie combinat cu panică, Jessie începe să îl lovească, iar el suferă un atac de cord.

Coșmarul lui Jessie începe când realizează că Gerald e mort. Urmează multe nopți în care protagonista (legată de pat cu cătușele) își amintește toată copilăria, se ceartă cu vocile din capul ei și imaginația îi joacă feste. La un moment dat, are chiar și un musafir, însă Stephen King reușește să ne țină în suspans încât să nu ne dăm seama dacă ce se întâmplă este real, sau doar rodul imaginației ei.

Filmul evident că nu a putut acoperi tot ce se petrece în carte. Mi s-a părut că au tratat destul de superficial un subiect sensibil care umpluse zeci de pagini în carte. Acela fiind și motivul pentru care ea se comporta cum se comporta, dar probabil o dădeau prea mult în film psihologic. Anyways, merită văzut.

Dismissed

În caz că nu avea deja Cole destul screen-time în Riverdale, ori ești nostalgic și vrei să îți amintești de Zack și Cody, îți recomand filmul Dimissed. În rolul principal este Dylan Sprouse, fratele lui Cole.

Dylan îl întruchipează pe Lucas Ward, un liceean obsedat de straight A’s. Este carismatic, atrăgător, extrovertit și coleric. Vine la ore îmbrăcat în costum, tipul e dus! Este colegul ăla care se duce cu o lucrare elaborată de zeci de pagini când cerința spune clar 1-2 pagini.

Probleme apar când profesorul de engleză îi dă un B+ pe lucrarea predată. În pofidca faptului că Lucas prezentase o temă de mărimea unei disertații, argumentele sale nu au părut destul de solide în ochii profesorului. Urmează o serie de evenimente stranii. Cariera profesorului are de suferit și până și celui mai gălăgios coleg îi este frică să mai vorbească în timpul orei.

O bună parte din film te vei întreba ce naiba se petrece. Avem un tip obsedat de note mari. Așa și? Ei bine, Lucas este în stare să facă orice pentru note bune. Și când spun orice, gândiți-vă la orice.

 

Pentru mai multe recomandări de filme bune, check this out.