De ce are succes Riverdale?

M-am apucat zilele trecute de serialul podus de CW despre care toată lumea vorbește. Riverdale a apărut în perioada în care The Vampire Diaries în sfârșit se termina și aparent, o duce al naibii de bine. Nu la fel de bine precum 13 Reasons Why but still…

Prefer să îmi aleg singură la ce mă uit, fiind destul de greu de convins să mă apuc în urma rugăminţilor/recomandărilor cuiva. Eh, cu Riverdale a fost altă chestie. Își  puneau atâția oameni din lista mea watching Riverdale pe fb că am zis că o iau razna. Ce este așa mișto la Riverdale? Despre ce e vorba?

Căutai nițel pe imdb, mă uitai la trailer și m-a convins. Acum mă voi apuca de episodul 10. Serialul prezintă povestea unor tineri din orăşelul Riverdale. Liniştea localnicilor este tulburată de moartea unui tânăr, care se demonstrează a fi de fapt o crimă cu sânge rece. În spatele liceenilor şi acestei crime misterioase, nutreşte un război străvechi între familii. Familiile Andrews şi Cooper sunt familiile mid-rage, însă Cooperii o au pe fiica lor cea mare implicată într-o relaţie cu tânărul găsit mort. Mă rog au fost împreună, nu e cu el acuş când e mort lel. Lodge şi Blossom sunt familiile bogate. Babanul Lodge îşi face mârşăviile din închisoare, iar Blossomii şi-au pierdut fiul şi moştenitorul de drept al imperiului. Evident că se vor încrucişa ceva de speriat. Andrews cu Lodge, Cooper și Blossom nu se suportă, Lodge e şi familie bună şi familie rea, o nebunie. V-am spuse de drama familiilor fiindcă serialul este mai mult decât o poveste cu o dramă de liceu. Conflictul între familii a început cu multe generaţii în urmă, pionii acestei piese macabre fiind de fapt părinţii, iar copiii lor victime colaterale.

Totuşi, mă deranjează ceva la acest serial. Mă deranjează faptul că mă uitam acum 2 ani cred, la un serial pe aceaşi temă, care a fost anulat! O crimă misterioasă, toată lumea devenea suspectă cu trecerea episoadelor, conflicte între familii şi încrengături dubioase. Twisted este cel mai underrated serial pe care l-am văzut vreodată!!

Momentan, Riverdale are 10 episoade şi până apar următoarele vă invit să urmăriţi Twisted şi să vedeţi aemănările.

Nu spun că x l-a copiat pe y căci povestea nu este originală. O poveste de genul avem şi în Valea Mută, serial românesc inspirat dintr-un alt serial norvegian. Ce nu înţeleg eu este de ce Twisted a fost anulat şi altora le merge.

Image credit: Cole Sprouse

Oh, ba cred că ştiu. În Riverdale, unul dintre personaje şi povestitorul este Cole Sprouse. Cine? Cody din Zack şi Cody 😀