Film: Cu drag, Simon/ Love, Simon

love simon
https://www.eventfinda.co.nz

De la Wonder încoace nu cred că am mai așteptat cu atâta nerăbdare un film.

Love, Simon este filmul acela despre un tip gay. Așa că dacă te-ai săturat de filme și seriale care vin în sprijinul comunității LGTBQ, poate ar fi mai bine să spui pas.

Cum este Simon?

Simon este un adolescent care are norocul să aibă prieteni minunați și o familie pe care oricine cred că și-ar dori-o. Mâncare proaspătă demnă de Master Chef în fiecare zi, un tată amuzant , o mama psiholog și destule perne în dormitor încât să realizezi că da, tipul chiar e gay. Pe lângă asta, mai are și trei prieteni Leah (aka. Hannah sensibila din 13 Reasons Why) Abby și încă un tip al cărui nume l-am uitat. Simon îi duce în fiecare dimineață cu mașina la liceu, dar nu înainte de a-și savura cafeaua de hipsteri.

Ce ți-ai putea dori mai mult? Poate pe cineva care să înțealeagă prin ce treci? Say no more! Simon îl primește pe Blue, un alt băiat gay din liceu care se ascunde sub această nouă identitate pe blogul liceului. Cei doi devin prieteni fiindcă este mult mai ușor când te ascunzi în fața unui ecran și nu ești nevoit să le spui oamenilor adevărul despre tine mai ales dacă îți este teamă.

Mi se pare foarte interesant cum el duce o viață ideală și cu toate astea îi este teamă să recunoască faptul că este gay față de cei dragi. Nici el nu înțelege de ce și cred că este important să le arătăm adolescenților că nu doar cei care trec prin situații dificile au îndoieli. Ce mi se mai pare interesant este felul în care filmul abordează tema. Aș putea spune că totul este tratat cu calm și nu este genul acela de film care să te afecteze profund.

O revedem pe Katherine Langford interpretând rolul unei fete care trece mai ușor peste obstacolele care apar. Deși în film apare și subiectul bullying și discriminarea față de cei cu o altă orientare sexuală, nu se face din țânțar armăsar și nu se ajunge la drama totală.

Probabil cea mai tare chestie se petrece când protagonistul ridică problema recunoașterii heterosexualității. Cum ar fi dacă ne-am duce la părinți să le spunem că suntem straight? De ce doar o anumită categorie de oameni trebuie să facă asta? E foarte funny faza și o puteți urmări și în trailer:

Finalul este unul dulce rău de tot (sorry not sorry for the spoiler).

Filmul o să fie în cinematografe începând cu data de 22 iunie. Vizionare plăcută!

P.S. La premiera filmului a fost tombolă și am câștigat cartea. Sunt nerăbdătoare să o citesc, poate mă va ajuta să îi înțeleg mai bine motivele lui Simon și dacă o doriți în biblioteca voastră o găsiți pe elefant la prețul de 23 de lei.