Film: Clubul femeilor dezvlănțuite/ Book Club

Film Book Club

Anul acesta prin martie am căzut în capcana celei mai (probabil) proaste trilogii din cinema. Ce alt film să vezi cu fetele în luna femeii dacă nu Fifty Shades? Am văzut și câțiva băieți în sală și tare milă îmi e de ei. Nu îmi place ideea filmului, e siropoasă, trasă de păr la propriu și la figurat, mă dezgustă și nu suport frenezia care s-a crea în jurul acestui fenomen.

Trecând peste faptul că da, am dat bani să văd acea oribilitate de film, am văzut atunci trailerul pentru Book Club. Un grup de 4 femei pensionate, respectă de ani de zile tradiția de a se vedea lunar să comenteze o carte citită. Țin să precizez că mi se pare superb ca la o vârstă înaintată să ai astfel pe preocupări care să te țină cu picioarele pe pământ și să nu simți că o iei razna de plictiseală.

Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) și Carol (Mary Steenburgen) ajung să citească  infamul “Fifty Shades of Grey” și se lasă vrăjite de Domnul Grey. Fiecare se luptă cu câte o dramă specifică vârstei, iar această carte trezește în ele dorința de a visa din nou cu ochii deschiși la iubire. Îți mai poți găsi oare un partener când ai 65+? Fix asta vor să afle și cumva Christian Grey le devine mentor. Nu, nu își face niciuna cameră roșie, dar devin mai hotărâte și mai îndrăznețe.

Toate sunt femei înstărite, inteligente, frumoase și cu cariere de succes. Cu toate astea, nu o duc prea bine când vine vorba de dragoste. Diane este văduvă, cu două fiice mult prea protectoare. Sharon este divorțată și suferă la gândul că cei din jur trăiesc povești frumoase de dragoste. Fostul soț se combină cu o pipiță și fiul ei îi spune pe ultima sută de metri că se va însura. Carol crede că nu îl mai atrage pe soțul ei, iar Vivian…Vivian este un fel de Samantha din The Sex and The City. Filmul le provoacă pe toate să mai dea o șansă iubirii, chit că aleg să o facă printr-un site de dating.

Așteptam cu nerăbdare acest film și pot spune că nu m-a dezamăgit. Am râs pe săturate și mi-aș dori să duc și eu așa o viață la bătrânețe :))