Sunt în urmă rău de tot cu noile apariții în materie de cărți. Noroc că urmăresc câteva fete în ale căror gusturi am încredere și mi-am făcut o listă minusculă de cărți pe care le voi vâna la Guademaus.
Târgul Internaţional Gaudeamus 2017 a început ieri și își închide porțile duminică. La Romexpo vor fi prezenți peste 300 de expozanți, așa că sper să găsesc oferte foarte bune. Anul trecut am fost cam dezamăgită și am detaliat experiența aici. Foarte pe scurt, cumpăratul de cărți online e rapid, accesibil oriunde și prind reduceri substanțiale.
Cu toate astea, ador să merg la târgurile de carte. Este o senzație minunată să fii înconjurat de cărți și să simți mirosul de carte proaspăt tipărită.
Ce cărți voi vâna la Gaudeamus?
Am citit prima oară despre Holocaust în clasa a-6-a. Am de la tatăl meu Fabrica morții. Un roman greu, foarte greu de digerat. Prezintă în detalii amănunțite chinurile, foametea și ororile din lagărele de concentrare din al doilea război mondial. Am citit multe recenzii referitoare la jurnalul micuței și sunt foarte curioasă. Sunt recenzii care ridică în slăvi talentul ei, dar altele care spun că este praf. Abia aștept s-o citesc.
Povestea tragica a Annei Frank e bine cunoscuta. Impreuna cu familia ei si alti cunoscuti evrei, Anne a stat ascunsa timp de doi ani (6 iulie 1942–4 august 1944), de teama deportarii in lagar, in asa-numita Anexa a sediului firmei patronate de tatal sau, in Amsterdamul ocupat de germani. Avea 13 ani cand a intrat in Anexa. A tinut aici un jurnal (inceput anterior, in 12 iunie 1942), devenind la un moment dat constienta ca el va reprezenta un document important dupa ce razboiul se va sfarsi. In 4 august 1944, asadar nu mult dupa debarcarea Aliatilor in Normandia, cand finalul recluziunii parea foarte aproape, Anne si ceilalti sapte locatari ai Anexei sunt arestati si mai tarziu deportati cu ultimul transport spre Auschwitz. Cu exceptia lui Otto Frank, toti vor muri. Anne si sora ei se sting de tifos la Bergen-Belsen in februarie sau martie 1945. Eliberat din lagarul de la Auschwitz, tatal Annei va publica si va face cunoscut in toata lumea jurnalul fiicei sale.
Nu sunt o împătimită a tutorialelor de beauty și tocmai de aia mă uit la Anitanna, care îmbină această pasiune cu cea pentru cărți. M-a convins să citesc Pecetea morții, să cumpăr Regina roșie și am încredere că și aceasta îmi va plăcea.
Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi.
Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe…
Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social.
Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.
Viața secretă a marilor scriitori
Știu de această carte datorită Andreei Chiuaru. Recunosc, coperta m-a furat din prima, dar cum să nu vrei așa ceva în bibliotecă? Acum citesc Dead interviews și râd de nebună în metrou. Este un roman în care scriitori/ jurnaliști își imaginează cum ar decurge interviurile postmortem cu personalități precum Jimi Hendrix ori Roosevelt. Vara cu Jimi Hendrix, toamna cu Miles Davis, la ușa mea doar room-service.
Cartea aceasta am văzut-o la Irina inițial și de ceva timp am observat că îmi plac cărțile cu ilustrații. Sunt ca un copil mic care se bucură că are mai puțin de citit dacă sunt și poze :))
„… unii ar putea spune ca este o carte plina de povesti…”
„… altii ar putea spune ca volumul contine mai multe imagini decat o enciclopedie…”
„… ESTE O CARTE MINUNATA”
Cam acestea sunt cărțile pe care le voi vâna. Sun puține fiindcă nu vreau să sparg pușculița și am deja destule cărți necitite în bibliotecă. Îmi place să citesc, dar uneori tind să le cumpăr doar de dragul de a colecționa. Însă mă zgârmă rău de tot să îmi cumpăr un box set Philippa Gregory. Am văzut serialul The White Queen și urmează un articol în care vă voi povesti ce șoarece wikipedist am devenit datorită acestui serial.
Voi ce vreți de la Gaudeamus?
P.S. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, nu uitați să dați un follow aici:
[wdi_feed id=”1″]