Recomandarea de luni: Elefant.ro sau Gaudeamus?

Cred că intru zilnic pe elefant.ro. Am avut eu probleme cu plasarea unor comenzi şi sunt mega atentă să prind reduceri pe bune, nu închipuite, dar îi ador. Chiar au reduceri şi nu e nevoie de Black Friday ca să îţi cumperi cărţi nu la preţuri accesibile, ci adevărate chilipiruri.

Aşteptam totuşi Gaudeamus cu sufletul la gură. Ruptă de somn şi cu speranţe care tindeau spre infinit că voi prinde reduceri. Aşa m-am dus la Târgul Internaţional de carte de la Romexpo. Mi-am format un obicei din a merge anual încă de prin liceu, unde aveam colegi pasionaţi de citit şi mi-au transmis din mania lor.

Pentru că nu mai sunt la liceu, noul meu tovarăş de shopping la târgurile acestea este tatăl meu. Ne luptăm pentru spaţiul din bibliotecă. Avem cărţi pe două rânduri. Eu mă laud cu coperţi viu colorate, noi apariţii ori serii populare. Mai nou am un raft dedicat operelor în engleză, care include un volum manga, câteva comic books şi figurine. În timp ce el şi-a personalizat o ştampilă cu care şi-a însemnat cărţile drept dovadă că fac parte din biblioteca sa personală. Fancy af i know! Clasici şi rafturi întregi de cărţi poliţiste şi despre război. Cărţile deteriorate le-a dus la copertat, iar cele care nu l-au impresionat le-a donat, ori le-a ferecat în podul casei.

Mania pentru cărţi poliţiste o am de la el. Ne place să desluşim mistere, să intrăm în minţile criminalilor şi să dezbatem tema războaielor mondiale la micul dejun. Uite aşa, tatăl meu mi-a înmânat în clasa a 6a Fabrica Morţii. Iar cartea pe care aproape că m-a obligat să o citesc a fost  Bărbaţi care urăsc femeile.

M-am obişnuit ca la târg să nu găsim reduceri reale. Gaudeamus s-a încheiat duminică şi vă pot povesti cam ce am găsit pe acolo. Mi-am cumpărat ceva, ete poze:

15139454_1150423078340445_1314632132_n15135646_1150424571673629_1795923505_n

Le-am achiziţionat la nişte preţuri pe care le găseam şi pe elefant cam în orice moment. Dimineaţa, fiind Black Friday, am dat eu o ocheană pe elefănţel şi am dat o comandă. A durat ce-i drept vreo oră-două şi vine abia la finalul săptămânii, dar a meritat. La târg, mă plimbam printre rafturi, ridicam o carte şi îi arătam tatălui meu preţul care depăşea 40 de lei, după care îi şopteam: ,,Am comandat-o pe elefant cu 15 lei.”

M-am bucurat totuşi că am văzut mulţi tineri la această ediţie. Faţă de alţi ani chiar au fost tineri în număr mare. Despre acesta aspect minunat a scris mai multe Camelia Cavadia aici.

Am plecat totuşi dezamăgită. Dau bani pe o carte, credeţi-mă că le cumpăr chiar dacă le-am citit deja de la prieteni sau biblioteci. Vreau să susţin autori, vreau să văd că tot mai mulţi tineri vor să scrie. Dar, refuz să mai asociez ideea de târg de carte cu cea de reduceri. Nici nu le-aş mai da voie să pună semne cu discount şi preţuri tăiate. Mi-am cumpărat trilogia Jocurile foamei cu 30 de lei de la un târg ad-hoc de la Unirii şi la Gaudeamus costa 52 de lei, super ofertă! Cărţile din seria Urzeala tronurilor depăşeau 40 de lei, în timp ce pe Elefant le iei cu 20-30 lei.

No uite ce oferte faine am prins pe elefant:

carti-de-venit-de-la-elefant

Aşa că dacă vreţi cărţi, staţi cu ochii pe elefant şi pe reduceri! Eu am intrat şi sâmbătă să văd cum se mai mişcă site-ul, ce stoc mai au şi surrpiză, era Black Saturday. Mi-am comandat trilogia Millenium cu 45 de lei. Cu preţul ăsta îmi luam la Gaudeamus un singur volum, dar aştept până în decembrie pentru comandă. Nu e ca şi când nu aş avea ditai lista de must-reads până atunci.

Good job Elefant! Îmi faci viaţa mai frumoasă 😀

 

1 Trackback / Pingback

  1. 4 cărți pe care le voi vâna la Gaudeamus

Leave a Reply

Your email address will not be published.