15 motive să te uiți ACUM la serialul Fluturi în stomac/ Hearstopper

serialul fluturi în stomac

Serialul Fluturi în stomac/Hearstopper este o producție LGBTQ+ despre prietenie, dragoste și acceptare, care a avut premiera pe Netflix ieri, 22 aprilie. Dacă nu ai azuit până acum de Hearstopper, trebuie să știi că este adaptarea unei serii de romane grafice cu același nume, scrisă de Alice Oseman.

Povestea prezintă povestea de dragoste a doi adolescenți, Nick și Charlie, care descoperă împreună frumusețea unei prime relații, dar și bullying-ul cu care se confruntă persoanele care își descoperă sexualitatea. Este o poveste queer, cu personaje diverse și cel mai probabil, povestea pe care ne-am fi dorit-o cu toții să o citim când eram la școală și abia ne descopeream sexualitatea.

Mie mi-a plăcut foarte mult să citesc Heartstopper, iar când am aflat că seria va fi ecranizată și că Alice se va ocupa și de scenariu, știam că o să iasă o capodoperă și că o respecte întocmai cărțile.

25 de motive pentru care să începi Heartstopper:

 1. Apare Olivia Colman
 2. Este o poveste LGBTQ+ despre prietenie, dragoste și acceptare
 3. Este un serial drăgălaș, cuminte și se simte ca o îmbrățișare
 4. Îți va da o stare de bine
 5. Te va convinge să citești/recitești romanele grafice Heartstopper
 6. Îți va aduce aminte de perioada adolescenței
 7. Te va face să râzi
 8. Te va face să plângi
 9. Te va face să te întrebi
 10. Te va emoționa
 11. Are doar 8 episoade (momentan)
 12. Episoadele au în jur de 20 de minute, deci într-o zi îl poți da gata
 13. Keira Knightley & Orlando Bloom bi awakening moment
 14. Respectă povestea din graphic novels
 15. Dialogul este adorabil

Hearstopper este disponibil pe Netflix sub denumirea Fluturi în stomac și are momentan un singur sezon de 8 episoade scurte. Spun momentan fiindcă acest prim sezon acoperă doar primele două volume ale seriei și sper din suflet să fie confirmat curând sezonul 2.

Cast Fluturi în stomac

În rolurile principale îi avem pe Joe Locke și Kit Connor, iar celelalte personaje sunt interpretate de Yasmin Finney, William Gao, Corrina Brown, Kizzy Edgell, Cormac Hyde-Corrin, Tobie Donovan, Rhea Norwood și Sebastian Croft.