Share a pair of Sneakers SNKR IND.

Image credit: SNKR IND

Săptămâna trecută am citit pe blogul lui Mariciu despre inițiativa faină a celor de la Sneaker Industry. Tocmai m-am întors de la sediul lor unde am donat două pungi cu haine. Recunosc, m-am rătăcit deși fusesem și ieri, dar hey, nu toată lumea se poate orienta în spațiu.

Mâine este ultima zi în care poți dona haine și încălțăminte la sediul lor de pe Strada Horațiu nr. 20, sector 1, București.

Aveam o cutie de haine care așteaptă din vară să fie donată. Sunt haine noi, nepurtate, dar pe care le-am comandat online și nu mi se potrivesc. O dată sau de două ori pe an fac astfel de donații din mai multe motive. Nu e vorba doar de gestul frumos de a-i oferi cuiva care nu are, dar e și o conștientizare că tu ai prea multe și că este momentul să fii fericit cu ce ai.

Autoarea Marie Kondo susține că și hainele, ori obiectele de mobilier din casa voastră au suflet. Dacă nu le folosiți, sunt triste. Sună cam prea Mircea Eliade ce spun, nu? Dar serios că punga aia plină cu haine arată groaznic în camera mea și abia aștepta să ajungă la copii care vor știi să le aprecieze.

Majoritatea sunt fuste care îmi sunt ba prea mici, ba prea mari, o vestă, o pereche de jeans și o pereche de adidași cu talpă înaltă. Cu excepția celor din urmă, toate sunt cumpărate din magazine precum Vero Moda, Stradivarius, Pull and Bear și H&M. Credeți-mă că am încercat să le vând pe olx și am primit mesaje de genul: 10 lei o fustă Stradivarius? De ce le dai așa ieftin? Care e șmecheria? Nu toată lumea vrea să vă dea țeapă #justsayin iar pe grupurile cu vânzare/cumpărare e prea mare bătaia de cap.

Am precizat și magazinele de unde au fost achiziționate ca un imbold pentru cei care nu vor să se despartă de haine fiindcă au costat ceva, sau nu sunt no name-uri. Indiferent de unde sunt, dacă nu le purtați, nu au de ce să vă ocupe șifonierul. Doar adidașii au fost purtați de câteva ori, în rest am oferit nou-nouțe.

Te invit și pe tine să donezi. Ai toate detaliile pe pagina evenimentului. Donațiile se strâng pentru Asociația Ana și Copiii și Asociația Șansa Ta.

Dacă nu te-am convins, află că cei de la Sneaker Industry te răsplătesc cu un voucher de 100 de lei pe care îl poți folosi pentru o comandă pe site-ul lor. În cazul în care trimiți pachetul prin curier, să precizezi adresa ta de mail pentru a intra în posesia voucherului.

 

Vă las aici și alte locuri faine pentru donații:

Copacul cu haine – 16 decembrie 

Aruncă o geană și pe pagina celor de la Let’s Share