Serial: Insatiable (Netflix)

Insatiable Serial Netflix
Source: https://metro.co.uk/

Dacă ești în căutarea unui serial cu demoni, body shaming, threesome și beauty pageants, Insatiable este serialul perfect pentru tine. Nu știu cine ar căuta așa ceva într-un serial, dar eu mă număr printre ghinioniștii care l-au urmărit.

Am auzit de serialul Insatiable din pricina scandalului creat în jurul său. Pe scurt, s-au strâns 100.000 de semnături pentru ca Netflix să nu îl difuzeze. Din trailer oamenii au sărit la concluzia că este un serial care promovează ideea că trebuie să fi slabă pentru a fi frumoasă și plăcută de cei din jur. Când am văzut câtă vâlvă s-a creat, normal că am decis să văd serialul ca să îmi dau seama cine are dreptate.

Protagonista este Debby Ryan pe care probabil v-o amintiți din producțiile Disney. Consider că i se potrivește rolul fiindcă ea a avut în trecut fluctuații în greutate și am citit interviuri în care povestea că a suferit pentru că silueta ei nu se încadra în standardele societății. Actrița a luat apărarea serialului (logic) pe contul ei de Instagram:

https://www.instagram.com/p/BlgTxmRDPE2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

După ce am citit postarea am decis să-i dau o șansă serialului gândindu-mă că poate oamenii au exagerat. Astăzi de exemplu am găsit o altă petiție prin care se cerea sezonul 2, așa că nu m-aș încrede în astfel de petiții făcute peste noapte și până la urmă oamenii au judecat un trailer.

Insatiable are 12 episoade a câte 45 de minute și credeți-mă, fat – shaming este ultima problemă a acestui serial!

Patty Bladell este o tânără plinuță de care colegii de liceu fac mișto cu orice ocazie. Stima de sine este la pământ și are momente când găsește alinarea doar în mâncare, ori ia proasta decizie de a se înfometa. Într-o seară nu mai rezistă replicilor legate de silueta ei și intră în conflict cu un om al străzii, conflict din care iese cam șifonată căci timp de luni bune se poate hrăni doar cu lichide.

Tipul o dă în judecată fiindcă practic s-au bătut în stradă, dar Patty este acum o bombă sexy. Dieta neintenționată i-au sculptat corpul și este de nerecunoscut. Avocatul ei, Bob Armstrong vede în ea un potențial imens și o ia sub aripa sa pentru concursurile de frumusețe.

Până aici pot spune că nu sunt de acord cu cei care au dorit nedifuzarea serialului. Patty acuză personajele în repetate rânduri că dacă nu era slabă nu o băga nimeni în seamă și nu ar fi fost considerată frumoasă. Adică ea chiar îi trage de urechi pentru comportamentul superficial, uneori chiar exagerează fiindcă ajunge să nu mai aibă încredere în nimeni și devine paranoia.

Însă serialul acesta este atât de greșit din multe alte puncte de vedere. Umorul este forțat, cringe af și scenariul este ceva de speriat. Problema nu este că Patty ajunge să fie privită altfel odată ce slăbește, problema este că ea este pur și simplu rea. Deși este personajul principal este de-a dreptul malefică și nimeni nu se gândește să o trimită la un specialist. Se gândește doar la răzbunare și este o egoistă și jumătate.

Ce este greșit la serialul Insatiable produs de Netflix?
  1. Patty se îndrăgostește de un tip mult mai mare ca ea din motive greu de înțeles și devine atât de obsedată de el încât îi distruge căsnicia. Apoi fură iubiții altor tipe și se cuplează doar cu dubioși;
  2. Apar gay, bisexuali, tipa lezbi dar nu prea, asiaticii deștepți și cei mai puțin deștepți, tocilarii, mama ușuratică, mama bețivă, demoni, cam toate categoriile de personaje dintr-un serial pentru adolescenți tipic;
  3. Un threesome care te poate lăsa cu sechele;
  4. Toți părinții din acest serial sunt iresponsabili;
  5. Nu apare nicio scenă de sex normală. Crezând că acest serial are scopul de a ajunge la adolescenți și de  ale oferi câteva lecții de viață, aș fi crezut că vor arăta măcar o partidă tipic telenovelistică sau un te iubesc spus sincer, but no;
  6. Serialul nu promovează fat-shaming, promovează slăbitul nesănătos. Nu arată în nicio clipă schimbarea alimentației, a stilului de viață, abia dacă bagă câteva scene cu ea alergând;
  7. Personajele sunt ciudate, rele și nu ai ce învăța din acest serial.

În încheiere, îmi doresc ca acest serial să nu continue. Este o abominație și nu l-aș recomanda nimănui. În schimb, recomand acest clip care probabil explică mai bine ciudățenia: