Trebuie să vezi acest serial: The Handmaid’s Tale

serial The Handmaid's Tale

Am tot citit articole despre acest serial, The Handmaid’s Tale și nu a durat mult până să mă conving că trebuie să îl văd.

Am citit, am apelat la surse ortodoxe de vizionare a serialelor și m-am uitat ca nebuna la cele 10 episoade. Nu a fost ușor căci serialul are scene disturbing și un episod ține în jur de 50 de minute. Te întrebi dacă am pierdut 10 ore în fața calculatorului? Eu zic doar că am petrecut 10 ore documentându-mă despre viitorul care ne așteaptă.

Serial The Handmaid’s Tale

Dacă despre Black Mirror spuneam că este un viitor posibil, viitorul prezentat de The Handmaid’s Tale este unul mult mai probabil, căci îl simt mai apropiat vremurilor pe care le trăim. Ce se petrece de fapt? Natalitatea scade drastic, iar o grupare dubioasă preia controlul. Legea se schimbă. Femeile nu mai au dreptul să muncească ori să își drămuiască banii. Apar protestele și odată cu ele și victimele. Se pune mare accent pe fertilitate, perpetuarea speciei fiind cam singurul lucru dorit de această nouă lume că până la urmă de aia ne-a creat ăl de sus, nu?

Personajul principal este una dintre femeile fertile și devine servitoare. Așa sunt numite cele care au ca îndatorire aducerea pe lume de moștenitori pentru bogătanii țării. Ok, hai să nu o mai lungim. Vă voi povesti o scenă care se petrece în aproape fiecare episod, care cred eu că vă va convinge să vă uitați. Actul sexual se numește ceremonie și necesită prezența a 3 persoane. Avea dreptate Velea când zicea că dragostea se face în minim doi. Se ia servitoarea, un comandant și soția sa. Servitoarea va sta cu capul în poala soției, se vor ține de mână pentru a deveni una, pentru a diminua durerea. Stai, ce durere? Păăăăăi în tot acest timp, comandantul își plantează sămânța în servitoare :)) Adică ălora li se pare perfect normal să i-o dai unei alte femei cu soția de față. Vedeți oameni buni cum în viitor oamenii devin mai deschiși? Monogamia e deja demodată fraților!

Dacă sunteți pregătit să vedeți înjosire, mult sânge și scene nașpa de sex (deși e una mișto) și o nație de retardați, atunci acesta e serialul perfect. Sezonul 2 este deja confirmat pentru 2018 așa că vă spun de pe acum:

Blessed are those who are persecuted because of righteousness, for theirs is the kingdom of heaven.

P.S. Serialul are la bază cartea cu același nume, scrisă de Margaret Atwood și o găsiți în librăriile online. Partea mișto este că primul sezon acoperă narațiunea cărții până la final. Sezonul 2 o să fie o provocare. La fel ca în cazul 13 Reasons Why, la care nu există o continuare a autorului. Se pare că am deja două seriale pentru care  am emoții.