Îți recomand să treci pe audiobooks (dar nu de tot)

recenzie carte

Petreci minute bune pe goodreads citind reveiw-uri?

Îți vine să plângi când vezi câte cărți comenzi în fiecare lună ?

Atunci am varianta perfectă pentru tine: Audiobooks!

Am zile în care nu reușesc să citesc cât de mul mi-aș dori, iar un audiobook e varianta perfectă pentru momentele în care petrec mult timp la calculator. De asemenea, sunt cărți pe care nu le-aș găsi în țară prea curând, dar râvnesc la ele. Așa că m-am apucat de căutat audiobooks. Partea mișto este că o mare parte dintre ele sunt gratuite și față de formatul printat, le poți parcurge în timp ce faci altceva. Prefer în continuare să simt mirosul de carte nouă și să dau paginile, dar hey, nu strică să încerci și altceva. Am început cu basmele clasice precum Snow White and the Seven Dwarfs și Beauty and the Beast. Am ales uneori cărți micuțe cu diferite învățături despre viață și am dat apoi de cărți scrie de acrtițele de la Hollywood.

Așadar, ce am citit ascultat până acum și mi-a plăcut la nebunie?

bossypants

Bossypants de Tina Frey. Pe Tina o știți probabil din SNL. O să râdeți pe săturate și cred eu că vă va ajuta să vă detensionați. Tina are câteva pasaje în care abordează subiectul greșelilor, pe care le consideră oportunități de fapt. Greutățile ce intervin când lucrezi în televiziune, când depinzi de invitați, de public și de rating-uri.

“If you retain nothing else, always remember the most important rule of beauty, which is: who cares?”

“Gay people don’t actually try to convert people. That’s Jehovah’s Witnesses you’re thinking of.”

“The show doesn’t go on because it’s ready; it goes on because it’s 11:30.”

“You have to remember that actors are human beings. Which is hard sometimes because they look so much better than human beings.”

Wishful drinking

Wishful Drinking de Carrie Fisher. O puteți asculta aici. Nu trebuie să fiți fani înrăiți Star Wars ca să adorați această carte. Carrie povestește despre copilăria ei, părțile negative ale vieții de copil al unor staruri de la Hollywood și lupta cu drogurile și bolile mintale. Mi-a plăcut atât de mult, încât am reascultat-o în 2020.

“…I thought you had to go to Iraq to get post traumatic stress disorder. And you do. But you can also just come on over to my house!”

“…about a year after that, I was invited to go to a mental hospital. And, you know, you don’t want to be rude, so you go.”

“And when you’re young you want to fit in. Hell, I still want to fit in with certain humans, but as you get older you get a little more discriminating.”
“I quote fictional characters, because I’m a fictional character myself!”

The fault in our stars

The Fault in Our Stars de John Green.

Pe cea din urmă am încercat să o citesc în versiunea pdf. Abia apăruse pe piață și nu eram sigură dacă îmi doresc să dau banii pe o carte în care tinerii sunt bolnavi de cancer. Eu nu sunt în stare să citesc în format pdf, iar primele 20 de pagini mi s-au părut boring af. De curând, am decis să ofer romanului o a doua șansă. Cred că despre dânsa știți deja destule. În format audiobook mi s-a părut chiar o foarte bună, iar Hazel Grace chiar era amuzantă. Mă bucur că am revenit asupra acestei cărți. Asta doar pentru că am găsit primele 6 capitole în versiunea ASMR. Între timp, am realizat că de fapt nu îmi place cartea, dar sunt curioasă de alte opere ale lui John Green.

Voi ce audiobooks ați parcurs? 😀