Istoria Riverdale și așteptările mele pentru sezonul 2

Image credit: Cole Sprouse

Au fost 13 episoade care nu pot spune că m-au dat pe spate, dar m-au convins să aștept cu sufletul la gură sezonul 2. Mai ales că aeriana de mine a descoperit în sfârșit benzile desenate din care este inspirate serialul. Ceea ce îmi confirmă una dintre teorii și cred că îmi va îndeplini și una dintre așteptări.

Despre Riverdale am mai scris aici, așa că dacă nu văzurăți serialul și aveți alergie la spoilere, vă rog să reveniți altă dată. Căci acest articol conține spoilere!

Ideea serialul a pornit de la benzile desenate lansate de Archie Comics. Jughead de exemplu, este un personaj fictiv care și-a cunoscut pentru prima oară publicul prin anii 40. Dintr-o dată privesc Riverdale cu alți ochi. Jughead, Archie, Veronica, Betty, Kevin, Cheryl, toți sunt personaje principale în comic books. Unde credeți că se petrece acțiunea în benzile desenate?  Într-un orășel numit Riverdale.

Jughead cel desenat este mult mai sarcastic, mai leneș și mai mâncăcios. Prefer evident versiunea din serial, dar mă bate gândul să îmi cumpăr un număr-două din comics. Mai ales că apar în continuare, ba chiar există o serie nouă în care grafica respectă trăsăturile actorilor din serial.

În 2015, un label mai micuț, Dark Circle Comics, din subordinea Archie Comics, a lansat o serie de comic books în care personajele din Riverdale sunt vampiri, vârcolaci ori vrăjitoare. Există și referiri la universul DC, ceea ce mi se pare al naibii de interesant.

Sezonul doi e aprobat, nu înțeleg de ce la Riverdale merge, dar la Twisted nu….mă rog.

Așteptările mele:

  1. Să aflu ce dracu are Betty. Îmi e antipatică. Are discursurile alea motivaționale și arată oamenii cu degetul că țin secrete, dar ea cred că e cea mai secretoasă. Asta sau e dusă rău;
  2. Archie să nu mai fie așa împiedicat. Jur că alunecă pe orice suprafață;
  3. Jughead, please become a bad guy! Când au venit băiețașii pe motoare să îi dea jacheta ca semn de integrare în Southern Serpents….gosh, i got the goosebumps;
  4. Mai puțin contur pe buzele lui Chery Blossom. Sau măcar fără close-up. Serios, se vede nașpa. Are buze mari, cărnoase, dar se exagerează cu machiajul;
  5. Kevin să își găsească un iubit care să rămână în oraș. Mă cam enervează nevoia asta de a avea mereu personaje reprezentate ale comunității LGTB în seriale, dar ele să fie doar așa ca să ne lăudăm că nu facem discriminare. Păi îi lași 2 minute pe ecran? Asumă-ți frate până la capăt precum Faking it! Doh!
  6. Să apară personajul Sabrina (din comic books);
  7. Jughead, din nou. Se poate un serial doar cu el? #întrebpentruoprietenă