Film: Jim Button și Lukas, mecanicul de locomotivă

htps://mjopaartist.deviantart.com

Când eram mică rămâneam ore bune singură. Fiindcă pe vremea aceea nu aveam internet, ori jocuri pe calculator și nici nu îmi plăcea să ies pe afară la joacă, sfârșeam prin a sta mult timp în casă. Urmăream desene animate și ajungeam să văd cam aceleași episoade de vreo 5 ori.

Printre acestea se enumera și Jim Button. Desene animate care prezentau povestea unui băiețel orfan care pornește în aventura vieții sale. Împreună cu bunul său prieten Luke și locomotiva Emma, pleacă să salveze copiii răpiți de dragoni. Un alt motiv important este acela că Jim dorește să afle cine este familia sa și speră ca această călătorie să îi ofere un răspuns.

Seria animată a apărut în anii 90 și numără 52 de episoade. Anul acesta cei mici pot vedea lumea lui Jim Năsturel la cinema. Povestea a fost sintetizată în 105 minute și a respectat destul de bine povestea pe care mi-o aminteam. Mi-a făcut plăcere să mă simt din nou copil și să recunosc personaje de care credeam că uitasem. Btw, nu ar strica o versiune live-action pentru Willy Fog.

Ce m-a deranjat la film este faptul că este subtitrat. Filmul este produs în Germania și nu mă pot declara mare fană a limbii. Cu toate acestea, cred că un film dublat își pierde din calitate, chit că este destinat copiilor.

Filmul are premiera în cinematografe pe 1 iunie 😀

answear.ro