14 motive pentru care La La Land a obţinut 14 nominalizări la premiile Oscar

La La Land, filmul cu 7 nominalizări şi tot atâtea premii la Globurile de Aur, s-a trezit acum cu 14 nominalizări pentru premiile Oscar! Oare pot Emma Stone şi Ryan Gosling să bată fenomenul Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet? Ryan nici măcar nu a desenat-o pe Emma goală. Niciunul dintre ei nu moare, iar James Cameron nu a regizat filmul…ceva e putred, nu?

Am auzit ştirea la radio şi am stat eu şi m-am întrebat: Merită La La Land atâtea laude? Atâtea nominalizări? Atâta preaslăvire? Atâtea premii? Aşa că am făcut o listă, cu motivele pentru care eu consider că filmul merită toate aceste linguşeli:

 1. Emma Stone nu o arăta precum Scarlett Johansson, nici ca J.Lo, dar e amuzantă şi come on, cum să nu îţi placă Emma Stone?
 2. E musical. Surprinzător sau nu, acest gen atrage publicul. Din păcate nu mă refer la un musical de pe scena unui teatru. Oamenii vor să îşi vadă actorii preferaţi cântând. Dacă nu mă credeţi, luaţi de urmăriţi Mizerabilii cu Hugh Jackman în rolul lui Jean Valjean.
 3. E cu lăv. Un cuplu drăguţ, dragoste la prima vedere, dans, duete, chimia dintre ei, s-au topit fetele.
 4. Plângi. Frate plângi la filmul ăsta, sau te ia măcar oleacă o furnicătură pe spate. Da, mă refer la partea aia cu ce s-ar fi putut întâmpla între ei.
 5. Nu e cu happy end. Asta generează diferite reacţii. Spectatori trişti că nu s-a terminat cum voiau ei şi spectator realişti ca mine, care ştiau că ăla era singurul final plauzibil şi foarte bine că s-a terminat aşa. Dar tot am plâns la aşa un film previzibil. Bine eu am plâns şi la Rogue One…
 6. Apare John Legend.
 7. Muzica e bună. Te simţi chiar ca la teatru.
 8. Drama. Poveştile de dragoste neîmplinite vor vinde întotdeauna.
 9. Motiv de ieşit cu precena la film şi să-i pui o mână pe după umăr, pe picior, cred şi eu că a epxlodat box office-ul. Ce, criticii de film nu ies şi ei la agăţat?
 10. Globurile de Aur sunt încălzirea dinaintea Oscarurilor. Normal că La La Land urma să se aleagă cu o droaie de nominalizări.
 11. Vocea lui Ryan Gosling.
 12. Mecla lui Ryan Gosling.
 13. Faptul că Ryan Gosling a învăţat să cânte la pian pentru acest film.
 14. Ryan Gosling.

S-a dumerit toată lumea acum? 😀

Acum, fie vorba între noi, e un musical drăguţ. Ryan şi Emma fac echipă bună, dar nu au stârnit lacrimi tuturor privitorilor. Nu înţeleg de unde atâta dramă. Şi dacă nu o merita atâtea laude ce? Să ne amintim că vorbim de premiile Oscar…care s-au simţit abia anul trecut să îl premieze pe DiCaprio 😀

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=GTWqwSNQCcg&w=560&h=315]