Cele mai bune cărți din 2022

cele mai bune cărți 2022

Salut, dragi cititori și cititoare! Astăzi, vorbim despre cele mai bune cărți din 2022. O să încep prin a spune că am parcurs 90 de cărți anul trecut, deși goal-ul meu era de 108. Am reușit să ating acest număr deoarece am citit și cărți pentru copii (care sunt în general foarte scurte), manga, graphic novels și, bineînțeles, m-am folosit de aplicații precum Voxa și Audiotribe pentru audiobooks.

Cele mai bune cărți din 2022

Dacă nu ai chef să citești, uite și varianta video pe Youtube:

Vânătorii de zmeie

Printre cele mai bune cărți din 2022 se află la loc de cinste romanul semnat de Khaled Hosseini. Este o poveste tristă, despre viața dură din Afganistan și două destine destrămate de dorința de supraviețuire. O poți comanda de aici.

Seria Heartstopper

Heartstopper este seria mea preferată și o să o tot recitesc până voi găsi ceva mai bun. Este vorba de doi băieți, colegi de liceu, care se îndrăgostesc și povestea lor despre prietenie, coming-out and loving yourself. Aici găsești primul volum al seriei, tradus în limba română.

Flori pentru Algernon

Imaginează-ți o carte plină de greșeli, ai putea să o parcurgi? Dar dacă ți-aș spune că naratorul este extrem de inteligent? Cam așa se simte Flori pentru Algernon, un roman sfâșietor, care te va face să te gândești de două ori înainte de a judeca o carte, sau un om. O găsești aici.

Sfârșitul șoaptelor

Dacă ai prieteni cititori în afara țării, îți recomand să le faci cadou această carte de ficțiune istorică despre perioada Revoluției din 89, scrisă de Ruta Sepetys. O poți comanda aici.

The Kingmaker’s Daughter

Philippa Gregory a scris o mulțime de cărți de ficțiune istorică inspirate de familiile regale ale Regatului Unit. Anul acesta, am citit povestea lui Anne Neville, soția lui Richard al III-lea, deoarece am fost curioasă să aflu mai multe despre acest rege cu o domnie destul de scurtă ți controversată. Cartea o poți găsi aici în engleză.

Nu te găsesc pe nicăieri

Există și o carte scrisă de un autor român pe listă și anume Nu te găsesc pe nicăieri de Laura Ionescu. Laura pune atâta suflet în scris și trebuie să recunosc că am plâns pe aproape tot parcursul cărții. Dacă vrei să o citești, pregătește-ți șervețelele. Cartea o poți comanda aici.

I’m Glad My Mom Died

Probabil cea mai populară carte a anului, Jennette McCurdy reușește să atragă atenția cititorului prin stilul ei fun și sincer de a scrie despre experiențe personale traumatizante. Recomand din tot sufletul cartea ei, pe care o poți comanda de aici.

Oameni și șoareci

Singura carte clasică din această listă și foarte scurtă. Este vorba de o poveste despre prietenie, stigmă ți destine frânte. Mi-a plăcut mult și aș vrea să vizionez ecranizarea asap. Cartea o găsești aici.

Rugăciune pentru Cernobîl

Un roman dur, sub forma unor interviuri, pe care autoarea, Svetlana Aleksievici, le ia persoanelor care au locuit în Cernobîl, o parte dintre acestea chiar întorcându-se în zona aceea. Cartea o poți comanda aici.

Gustul dulce de acasă

Deși este vorba de un thriller, Gustul dulce de acasă este o poveste de familie, ce se întinde pe mai multe generații, plină de mister, dragoste și un plan foarte bine pus la punct de evadare. Poți comanda cartea aici.