Vlogăreală

Disclaimer: Între timp, televiziunile s-au luat de vlogări şi Selly reacţionează! Welp, ce coincidenţă :)) Eu cred că jurnaliştii ar trebui să bage capul sub masă căci copilaşii ăştia care fac ,,nimic” sunt mai credibili decât ei pentru popor.

Ete clipul:

Am văzut zilele trecute meme-uri cu mulţimea adunată la un concert Eminem şi o alta cu mulţimea la un fan meet cu Ilie (ilie’s vlogs) Băieţaşul ăsta a crescut în abonaţi ceva de speriat ]n ultimele luni şi indeferent de strâmbăciunile unora pe clickbait, trebuie să recunosc că are farmec omul.

Este o prezenţă constantă în bara de recomandări la youtube, tipul ăla zâmăreţ cu bandana pe cap care tot îndrugă chetii de genul ,,ioca aşe am să merg să mănânc, mi-am luat un tricou şi merjem acasă să îl facem ilie’s style, ioooi ce m-am speriat di cutremur” şi alte derivate.

Accentul său de moldovean în combinaţie cu stilul vestimentar şi starea pozitivă molipsitoare i-au adus peste 800.000 de abonaţi. Eu mă întreb serios ce fac brandurile, ce fac marii oameni de PR, ce fac artiştii (fie ei actori, cântăreţi), oare nu îşi rod unghiile că de ceva vreme încoace nişte puşti, cu o cameră şi o idee faină fac atâţia abonaţi? Şi nu mă refer să fie invidioşi Cat Music că se apropie Mickey Haş şi Tequila de numărul lor de abonaţi, ci de impactul acestor tineri.

La fan meeting-uri vin mii de copilaşi. Că se lasă cu scandal, asta e o altă poveste. Poveste care cred eu ar trebui să tragă un semnal de alarmă că e nevoie de organizare serioasă a acestor evenimente, căci nu vine Fuego să ne cânte îm Moghioroş. I-am auzit pe mii de tineri urlând Selly la You Meet şi credeţi-mă că e nevoie de pază calumea!

Aceşti tineri, sunt formatori de opinie. Să ne amintim de bine cunoscutul caz Zmenta. Că ne place sau nu, omul acela chiar a influenţat tineri în perioada alegerilor prezindeţiale. Dacă ceea ce a făcut el a fost etic sau nu, nu e treaba mea, dar HELLO România! Trezeşte-te cum ar spune nişte mari critici literari în viaţă- România încă nu realizează ce wave de tinere talente avem la un click distanţă?

Când Zmenta s-a luat de generaţia tabletă şi un alt youtuber, Codrin Bradea aka Satana l-a contrazis, s-a creat un scandal monstru în mediul online. Am curaj să bag mâna în foc precum Hamude (haha ce glumă) că dacă îi aduni pe Selly, Satana, Tequila, Max şi Ilie într-un loc, poţi hotărî următorul preşedinte, schimba legea educaţiei,  multe, multe.

Şi brandurile ce fac? Brandurile trebuie să se plieze. La Webstock s-a vorbit pe tema asta la how to vlog. Tequila a declarat că ea cere expres să i se dea voie să creeze ea momentul. Pentru ca rezultatul final să se potrivească. Cu ea şi cu gărgăunii ei. Fiţe de dică? Nici cum. Nu te-ai săturat de plasarea de produse din clipuri? Dar mă refer la aia nesimţită. La reclamele cu citit de pe prompter sau discursuri memorate? Brandurile au şi ele o echipă acolo de lucrează la spoturi and shit, dar youtube nu e TV. Generaţiile noi, nu mai sunt uimite că văd altceva în afară de telejurnal.

Între o emisiune TV şi Youtube, prefer de o mie de ori să pierd ore bune uitându-mă la vlogări. Chit că e game play şi sunt paralelă. Iar copilaşii, preferă să asculte de ce zice Selly, decât de ce zice nush ce duduie la TV. Dacă sunt în pericol copilaşii ? Nu! Cred că trebuie să fi tâmpit să crezi asta. Uitaţi-vă la câteva vloguri postate de aceşti tineri enumeraţi mai sus şi veţi vedea că au de la cine învăţa odraslele voastre. Şi nu doar ei, sunt youtuberi mai mici talentaţi: Anca, Daniel, Andy, Cafea, Max, Skivo, doamne şi mai câţi.

Lecţia importantă predată de toţi aceşti tineri este că dacă ai un hobby, o pasiune, ţine-te de pasiunea aia frate. Nu te da bătut. Fă ce îţi place şi devin-o cel mai bun în ceea ce îţi place să faci. Lasă naibii haterii, că sigur sunt oameni care vor aprecia munca ta şi poate cea mai importantă lecţie: nu eşti perfect! Uite, sunt vlogăr, dar şi eu am absenţe la şcoală, şi eu mă cert cu mama şi babele în autobuz, nici eu nu am bani de Electric…sunt ca şi tine! Diferenţa e că eu îmi pun pe youtube frustrările. Cam asta îmi transmite mie fiecare vlogăr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.