Viața într-o agendă, sau noua manie- Bullet Journal

Bullet Journal este un trend care a acaparat rețelele de socializare în ultimele luni. Tot mai multe fete dau iama în librării/papetării/ateliere de creație pentru a-și cumpăra agende cu pagini de o calitate cât mai bună, linere Faber-Castell, este vânătoare de washi tape și urlă creativitatea în noi.

Acest sistem de organizare a task-urilor de zi cu zi fost creat de Ryder Carroll și are scopul de a ține o evidență a tuturor lucrurilor pe care le faci și de a te impulsiona să îți organizezi temeinic timpul. Toate acestea, într-un mod creativ și într-un stil care să ți se potrivească, fie el minimalist sau să dai frâu liber imaginației.

Ștefana de la The Pretty Blossoms a indus această manie și în România, ba chiar a creat un grup pe Facebook (căutați Bullet Journal – Romania) unde găsiți tips & tricks, inspirație și răspunsuri la întrebarea ,,de unde ai cumpărat x pensulă/roller/agendă?” Vă las aici primul ei clip din această serie. Sunt foarte multe în aceste gen pe interneț, dar dacă nu mă înșel, ea este prima româncă:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=sPCtb3Jr03I&w=560&h=315]

Eu îmi trăiesc viața pin intermediul agendei de prin 2013. Totul a început ca o temă la turism, iar acum nu pot trăi fără ea. Dacă plec de acasă mai mult de 24 de ore, o iau cu mine pentru a-mi pune bifa pe task-uri, pentru a-mi nota cheltuielile, ori diferite idei, sau chiar planuri de viitor.

Indiferent că îi spuneți agendă, planner, bullet journal, sau jurnal, scopul său este să vă ușureze viața prin relaxare și să vă dezvolte creativitatea. Dacă te decizi să ții un astfel de jurnal trebuie să o faci din plăcere, să experimentezi cu diferite stiluri pentru a-l găsi pe cel potrivit ție și să nu îți ocupe o groază de timp.

De curând am început a 7 a agendă. Îmi place să îmi notez acolo ideile pentru blog, să îmi urmăresc cheltuielile și economiile, să îmi notez episoadele văzute din seriale și listuțe de to do zilnice. Pentru unii poate părea o pierderea de timp, dar eu sunt genul care dacă nu își notează ceva, acel ceva nu există.

 

Momentan eu încă experimentez. Timp de 3 ani am folosit doar banalele liste to do, iar de anul acesta am început să mă extind pe urmărirea cheltuielilor, habits tracker și pagini cu memorii, care să îmi amintească de jurnalele din copilărie. Când va arăta ceva mai decent și mă voi obișnui să scriu drept, le voi poza fancy ca să mă laud și eu 😀

Pentru mai multe detalii despre bullet journal click aici.

P.S. Pentru mâine vă pregătesc un giveaway cu inimioare!