Unde te vezi peste 5 ani?

Măi copilaşi cu joburi, voi mai mergeţi la interviuri? Eu mai merg din când în când, să mă amuz, să văd cum mă mai descurc vorbind cu necunoscuţi, ori fiindcă mă abordează vreo tipă pe linkedin. M-am obişnuit să mă doară fix în pix şi să merg ca o floricică. E cam ca la prima întâlnire. Dacă te plac şi există conexiune, totul merge ca uns. Dacă nu., dă-i cu vaselină şi rogă-te de limbile ceasului să se mişte mai repede. (limbaj folosit special pentru a stârni minţile unora dintre voi)

În general, interviul îl ţine o hriţă. În general sunt drăguțe și vor să te ajute pe tine să îți găsești un job potrivit și pe client, oferindu-i candidatul potrivit. Există însă o specie de hrițe care întreabă cu un zâmbet tălâmb pe meclă, unde vă vedeţi peste 5 ani?

Fusei de curând la un interviu unde una dintre duduiţe, m-a întrebat câţi ani am. 22 îi răspund eu. Şi eşti din Bucureşti tu? Da. altă întrebare? Şi încă stai cu părinţii?! Am zis că îmi pică cerul în cap. Abţine-te Andreea şi nu îi răspunde că încă stai cu părinţii fiindcă refuzi să faci videochat…dar de ce să ne abţinem? Hai să răspundem sarcastic la întrebări stupide:

Pentru că este o întrebare indispensabilă în interviuri, vă dau câteva idei de răspunsuri tâmpite la  întrebarea :Unde te vezi peste 5 ani?

-Nu în compania asta;

-Căsătorită, cu 5 plozi şi blog de mămică împlinită;

-Pe o plajă privată din Bora Bora, Coasta de Azur, ceva finuț;

-La dreapta Tatălui (că şi după pensie, oamenii se mai angajează);

-Mâncând mici la Obor.

Povestea acestui interviu se termină cu un mail trimis de o duduie, în care îmi spune că merg mai departe cu o altă candidată. Chiar intenționam să îi răspund la mail, să îi mulțumesc. să îi urez o zi bună, etc. M-am răzgândit când am văzut că a scris vroiam.

Dintre toate, ideea cu micii de la Obor îmi surâde. De asemenea, trebuie să îi dau creditul cuvenit prietenei mele Raluca, care nu încetează să mă inspire cu idei tâmpite de articole. De acum încolo, de fiecare dată când Raluca mă va mai inspira, veți vedea câte un articol la cateogria ,,din HR”. Așa că stați pe aproape 😀