Tot ce e greșit la filmul Death Note produs de Netflix

Death Note Netflix

S-a anunțat prin martie cu surle și trâmbițe că Netflix va lansa propria versiune Death Note. Au făcut un singur film, deși aveau ca material manga, anime, 3 filme japoneze și ceva jocuri. Ideea era să aducă la cunoștință publicului larg acest masterpiece creat de Tsugumi Ohba și Takeshi Obata. Serios vorbind, e foarte bine că au făcut doar un film. Între timp, Kathy a scris și ea un articol pe această temă, so check her out.

Am scris atunci despre această grozavie și recitind articolul, observ că aveam oreșce îndoieli în legătură cu acest film. Încă din trailer oamenii au fost reticenți și e simplu de înțeles. Sunt personaje la care ai nevoie să arunci doar o privire ca să îți dai seama dacă sunt băieți buni/răi/ pămpălăi. Yagami Light Turner  arată fix precum tocilarul acela speriat de propria umbră, gata să se pună rău cu zeul morții ca să cupleze și el o tipă.

Death Note a fost americanizat la maxim în acest film. De la actori, locație, până la scenele siropoase și de sex. Pentru a te cruța de chinul vizualizării acestui film (căci poate ești și tu curios) ți-am făcut o listă care sper eu să te convingă să nu apeși play niciodată:

1. Cast

Actorii sunt aleși foarte, foarte, foooarte prost! Personajele sunt groaznice, niciunul nu are idee despre ce este Death Note de fapt. Excepție face Ryuk, el fiind singurul personaj interpretat cum trebuie și mi-a plăcut și machiajul. Death Note este burdușit de strategii, creiere luminate și întorsături de situație. Versiunea Netflix îi distruge toată frumusețea.

2. Scoaterea personajului Misa

Ok, o avem pe Mia, o brunetă care se îndrăgostește de Light, dar este proastă de bubuie! Refuz să cred că Mia este versiunea americană de Misa. Personajul ei este delicios, are abilitatea de a vedea cât mai ai de trăit și pe deasupra e și sexy. Mia is a no no.

3. Death Note folosit pe post de momeală pentru gagici

Da, ai citit bine. Light este atât de pămpălău, încât singura lui șansă să agațe o tipă este prin intermediul carnețelului. Să ai puterea de a decide cine trăiește și cine nu, să fii acest zeu anonim al dreptății și tu să vrei doar să o agăți pe una. Mirific!

4. Comportamentul lui L și condiția fizică

L este un tip cocoșat, bolnăvicios și foarte inteligent. În schimb, personajul creat de Netflix îi împrumută doar obsesia pentru dulciuri și oleacă din pozițiile dubioase. Are un comportament mult prea atașat și reacții bruște, este condus de sentimente spre finalul filmului, ceea ce nu îi este deloc caracteristic. Și plânge! De ce naiba plânge L?

5. Manipularea

În povestea originală, Light este maestrul manipulării. Netflix oferă această caracteristică lui Ryuk și Miei, ceea ce nu prea are sens. Da,

6. Diversitatea

Ok, știu că e frumos, de bun simț și că dă bine să ai într-un film oameni de diferite rase. Dar din dar se face bucurie, prin ce proces mintal ai decis să alegi pentru rolul lui L un om de culoare? How? Just How?

7. Moartea victimelor.

Scenele, acting-ul și plot-ul seamănă leit cu filmele din seria Final Destination. Nu a spus nimeni că Death Note ar fi vreun anime pentru adormit copii, dar decapitarea personajelor și scenele destul de excplicite nu erau ceea ce căutam. Nu pentru că sunt scary, ci fiindcă arată a low budget horror moive. La câte bulioane au intrat în filmul acesta, ai crede că e ceva de capul lui.

8. Finalul

A fost un final în pom, cu muzica nepotrivită, acting forțat și lipsit de logică.  Mi-au dat impresia că L alege la final să îl omoare pe Light scriindu-i numele pe foaia găsită din carnet. Ce m-a frapat este faptul că dacă l-a omorât pe Light, a făcut-o din pură răzbunare. Apoi aflăm că Light știa de fapt de mult ce vor restul personajelor și și-a plănuit pseudo moartea și revenirea cu zile în urmă. What?! Death Note e pentru a omorâ oameni, nu pentru a proiecta viitorul tău.

Cam asta am avut de spus. Nu mă iau neapărat dup rating-ul de pe imdb, dar holy moly!!

death note

P.S. Singurul plus al filmului este Ryuk.

P.P.S. Între timp, o prietenă a deslușit misterul alegerii actorilor. Minutul 1:07. Enjoy!