Tevatura Okian

Comenzile online sunt în general asociate cu lenea. Ce nu ştiu mulţi este faptul că de cele mai multe ori comandăm online ceea ce nu putem găsi în magazinele fizice. Am de ceva timp mania de a avea cât mai multe cărți și de a încerca și autori clasici. Mă abţin cu greu să mă opresc la o comandă/lună fiindcă mai mereu găsesc oferte apetisante.

Aşa s-a întâmplat pe 7 aprilie, când Okian a avut oferte impresionante la mii de cărţi. Mi-am comandat: Peter Pan in Kensington Gardens, Around the World in Eighty Days, The Great Gatsby şi Alice Adventures in Wonderland, cu un preţ total de 39.96 lei. Ştiam de la o coamndă din trecut (a cărei livrare a durat mai mult de o săptămână) că Okian nu e genul grăbit. Deși au seidul la Brașov, o cam ard ardelenește. După ce au trecut câteva zile fără vreo veste de la ei, le-am trimis mail (la relaţii clienţi trebuie să faci mătănii să ţi se răspundă) să întreb de coamnda mea. Mi s-a răspuns că Great Gatsby nu mai este pe stoc şi că ei au dat comandă pentru ea şi va ajunge în 2-3 săptămâni, iar dacă vreau să le iau pe celelalte trei mai întâi, să dau replay acelui mail.

Astfel de lucruri se întâmplă des când ai magazine online şi fizic. Prioritar este magazinul fizic, cărţile venind din Braşov, este normal ca prioritar să fie stocul de acolo. E ca atunci când comanzi de pe Carrefour-online și te trezești că nu mai sunt pe stoc produse care erau de fapt. Fiindcă produsele sunt luate din magazin, iar magazinul fizic e prioritar. Am acceptat şi m-am dus în dimineaţa aceasta la sediul lor. Data trecută am ales transportul prin curier şi am aşteptat ca după Poşta Română…așa că am preferat ca de data aceasta să nu mai cheltui bani și pe transport.

Credeţi că ajunseseră cele 3 cărţi? Hell no! Păăi aţi fost sunată că au ajuns? Nu. Mi s-a spus că pot veni să ridic parțial comanda, adicătele cele 3 cărți. Am plecat cu buza umflată, cu două călătorii de RATB consumate în 117 şi fără cărţi. Ajunsă la birou, îmi verific mailul şi ce îmi văd ochii? Mail de la okian! Nu, nu, nu vă gândiţi că librăria transmisese la serverul mamă că a venit o tută să îşi ridice comanda şi ar dori să fie anunţată când vin TOATE cărţile. În mail mi se propunea o altă ediţie Great Gatsby, de data aceasta la preţ dublu!

Voi aţi mai auzit aşa ceva? Mi se întâmplă des să dau o comandă şi să fiu sunată ,, Bună ziua sunt x de la retailerul y şi doresc să îmi cer scuze că produsul comandat de dvs nu mai este pe stoc. Sunteți de acord să vă ofer un produs similar la acelaşi preţ?” În cazurile în care preţul diferă, se specifică faptul că îmi vor înapoia diferenţa, ori dacă sunt dispusă să plătesc eu diferenţa dacă e mai scump, saaau renunţ dracului la produs.  Cei de la okian mi-au spus că îmi pot oferi o altă ediţie la preţul de 19.99 şi că o pot lua cu celelalte trei cărţi. Le-am trimis un mail luuuung în care le-am explicat că nu mi se pare normal să mi se ofere o alternativă la preţ dublu, iar eu tot să nu ştiu când îmi vine comanda pentru care am banii blocaţi. Acum aştept să văd dacă îmi vor anula comanda şi primesc banii înapoi, ori îmi iau cele 3 cărţi doamne ajută săptămâna aceasta.

Dacă este ceva ce urăsc sunt mail-urile scurte. Mi-ar fi plăcut să văd un mail detaliat, cu un link către carte, nu îmi dau cu copy paste ibn-ul, că e mai rapid un link pe care dau doar click. Mi-ar fi plăcut să fie specificat în mail dacă accept varianta lor și că asta presupune să plătesc o diferență și cât ar mai dura toată tevatura asta.

CUSTOMER CARE FFS PEOPLE!
Voi ce păţanii aveţi cu comenzile online?

UPDATE: Între timp, ca prin minune au pogorât în sediul okian fix după ce am plecat eu cărțile. Dăcât cele 3. A 4a nu știu când ajunge. #doamneajută

librariadelfin.ro