Scapă de nervii provocați de bazaconiile de pe Facebook

Fie că intri ca să omori timpul, să vorbești cu cineva, să stălkuiești pe cineva, sau să dai share la vreun articol, conectarea la o rețea de socializare face parte din task-urile tale zilnice. Ai observat cumva că acest lucru îți afectează starea de spirit? Poți râde în metrou datorită unui filmuleț cu pisici, sau poți avea parte de o zi mizerbilă datorită unei postări de pe pagina CPF.

Personal, intru zilnic pe Facebook și Instagram, alte platforme sunt străine de mine.

Mă enervez des din nimicuri și intru în flip the table mood. După câteva luni bune de rage-uit pe interneț am realizat care era sursa nervilor mei. EU! Eu îmi provocam singură toată acea durere.

Ce mă enerva pe Facebook/ Instagram/ *Youtube?

  1. Reclame, reclame, reclame și nu mă refer la ads, ci la plasarea de produse deranjantă;
  2. Articole de la Junarlul lui MachoMan, Dama de Pici, Da o Sug și Nu dau limbi SRL;
  3. Articole despre cât de bine face sex zodia x și ce proastă e zodia y;
  4. Articole despre femeile independente cu bărbați 50+, bogat și cu BMW cel puțin;
  5. Content care nu mă interesa despre pompe funebre, piscine și reparații mașini;
  6. Reclame la videochat;
  7. Poze de pe Junimea/Utopia/ Groapa cu CRBL scris într-un colț;
  8. Titluri de genul NU O SĂ ÎȚI VINĂ SĂ CREZI, O SĂ ÎȚI BAȚI MAMA, share-uite de celebritățile de pe la noi (și Ashton Kutcher are la fel doar că pe engleză evident);
  9. *Provocări nebune, clickbait, Iuliana Beregoi, disstrack-uri și Bongo.

Cum am scăpat de nervi? Am dat unfollow, unfriend și unsubscribe de la tot ce nu mă interesa, nu îmi plăcea, mă deranja. Am dat chiar unfriend unor foști colegi de școală. Dacă nu am mai vorbit de ani de zile cu un om, nu mă interesează ce spune, content-ul share-uit nu mă atrage, why keeping them? Pentru netwroking? Acolo ai nevoie de oameni cu care să intri în contact, care să îți răspundă și să ai ce învăța.

Consider că să ștergi orice îți strică ziua pe gratis este cea mai bună soluție. Mă enervează și unele mail-uri, dar nu pot răspunde urât.

Ai hateri care nu vin cu argumente solide? Delete.

Te enervează că x pune prea multe poze din vacanță? Unfollow.

Gigel nu știe diferența dintre sau și s-au? Unfriend, Block, Report, tot ce vrei!

Prea multe reclame la Bongo? Dezabonare!

În încheiere…

Este mai bine ca atunci când nu îți place ce face o persoană din mediul online, pur și simplu să dai pe x. În primul rând, nu ar trebui să te intereseze ce face altcineva. În al doilea rând, când începe să te intereseze până la nervi, îți face rău. De aia îmi place să dau comentarii pozitive pe oriunde apar. Mai puțin la CPF…acolo mă certam cu lumea. Dar am blocat tot ce se putea de la acea pagină și acum trăiesc vremuri mult mai liniștite.

P.S. Reclamele la videochat mi s-au mutat cumva pe instagram, iar disstrack-urile tot îmi apar.