Recrutoarea din vis

Recrutoarea e tipa aia al cărei job este să îți ofere ție job. Frumos, nu? Cu toate astea, sună în cele mai nepotrivite momente și până nu o vezi cu ochii tăi să te bucuri măcar că arată bine, o simți ca pe un ghimpe în coastă.

Eu nu sunt recrutoare, dar jobul meu presupune ca din când în când să contactez și eu candidați. Am povestit acum ceva timp cât de iritată am fost din cauza unui mail prin care eram invitată la interviu. Chiar dacă m-am enervat atunci și m-am dat ceea ce nu sunt, adică deșteaptă, am și eu câteva perle demne de intrat sub pământ de rușine.

Era 7 seara și sunasem deja toți candidații care se potriveau, pardon, candidații de pe short-list, ca să vorbim pompos. Unii au răspuns, alții nu, însă cei cu care am reușit să conversez s-au arătat interesați de noua oportunitate de job. Fericită nevoie mare că am făcut căcatul brici, dau mail cu interviurile programate, cam cât de entuziasmat părea fiecare în funcție de un algoritm doar de mine știut, ce să mai, iar mă dădeam dășteaptă.

ȚRRRRR

Sună un candidat care inițial mă lasase cu seen.

Îi răspund și îi povestesc despre ce poziție job e vorba. Se arată și el interesat și stabilim interviul. Urmează mailul cu detaliile. Știți și voi poezia. În urma convorbirii telefonice vă așteptăm în ziua, ora, bla bla. E un mail banal, maxim 5 rânduri cu tot cu spațiere. Doar că eu am reușit cumva să inserez multe typos, să arăt ce analfabetă sunt și cred că uitasem și o cratimă. La fiecare 2 cuvinte aveam o greșeală. A fost un mail atâââât de prost încât l-am șters. Dacă îl mai aveam vi-l arătam. Btw, știți cumva cum recuperez mailurile șterse din Trash inclusiv?

Recitind (după ce am dat send evident) realizez oroarea. Transpirată toată, retrimit mailul în forma corectă și mi-am cerut scuze pentru mailul precedent. Omul mi-a răspuns frumos, ba chiar mi-a ascultat rugămintea. Nu a adus nicio secundă vorba de greșelile din primul mail.

Partea proastă este că nu a obținut postul 🙁

Ca să fiu sinceră, voiam neapărat să pun un titlu care să se lege de piesa asta. Enjoy!

https://www.youtube.com/watch?v=4urHO36yAK0

Din HR este seria de articole în care vă povestesc peripețiile de la interviuri, ce bazaconii găsesc prin CV-uri, vă învăț că oricine își poate face unul beton și niciodată nu merge scuza ,,nu am ce să scriu” 😀

librariadelfin.ro