Pe Facebook le arăţi cât de bine te distrezi, iar pe LinkedIn cât de bine munceşti

cats

V-am zis cum să faceţi bani şi despre depresia cronică în care intră studentul la terminarea facultăţii. Gaura neagră apare culmea, la completarea CV-ului. Ai zice că după nişte ani de facultate, cereri de completat, nişte restanţe şi câteva date-uri eşuate, eşti în stare să redactezi un CV. Ei aş!

Vă promisesem că de CV vorbim altă dată. Acuş vreau să mă axez pe platforma LinkedIn. Sper că ai deja cont pe platformă şi dacă nu ai nu ştiu de ce mai citeşti. Fă-ţi domne cont!

În mare, tot o reţea de socializare și  a început lumea să dea share la tot felul de căcaturi încât deseori mă întreb dacă nu cumva am intrat din greşeală pe fb. Şmecheria este că e mai mult îndreptată spre zona de afaceri. Adicătelea, odată ce ţi-ai făcut cont, completezi cam ca pe ejobs, bestjobs & co. de şcoală, experienţă în muncă, aptitudini, proiecte, etc. Aspectul e simpluț.  Eu una nu o consider o platformă user friendly căci durează ceva până te obişnuieşti cu ea şi îşi dă crash destul de des.

Partea mişto, este că singura metodă prin care te poţi diferenţia e cum te vinzi tu ca şi potenţial nou angajat/colaborator bla bla. Nu cu bannere, nu cu headline-uri colorate, ci doar din taste. În funcţie de cum şi ce scrii pe profilul tău de linkedin poţi face o impresie bună chiar dacă nu ai mare experienţă. Aspectul ăsta îmi place la nebunie! În fond, din cauza linkedin-ului am acest nume la blog(era fosta descriere).

Ca şi angajator e minunat căci poţi vedea adresa de e-mail, poate şi numărul de telefon dacă omuleţul le-a trecut şi dacă nu, îi dai private message.

Pe linkedin nu e loc de poze de la party-uri, check-in şi open relationship. Acolo eşti tu cu un fundal alb şi cuvintele la tine. Cheia succesului pe această platformă e crearea de cât mai multe contacte relevante pentru tine. Căci şi acolo îţi poţi umple lista de arabi, dar nu ştiu cât de mult te va ajuta. Caută oameni din diverse domenii care te interesează, conectează-te cu oamenii în poziţii cheie din companii pe care le urmăreşti, cu foşti sau actuali colegi şi creează-ţi propria listă de contacte profesionale. Cei de pe platformă sunt destul de deschişi la colaborări aşa că spor la treabă!

Ca să vă dau şi un exemplu de cât de mişto e Linkedin, mâine mă duc la o degustare de ceai. Ador ceaiul şi am fost invitată de către o doamnă tare drăguţă prin intermediul acestei platforme. Prea multe detalii nu ştiu, dar îmi iau agenda cu mine şi vă voi povesti.

giphy (16)

P.S: Cei de la ejobs.ro au o campanie tare mişto în care îţi prezintă 7 reguli de aur în redactarea CV-ului. Merită să aruncaţi un ochi, ţinând cont că ejobs e de departe cel mai profi site din breaslă. E el scumpuţ dar îşi face treaba. Mai are şi concurs aşa că să îmi uraţi succes să plec în Varșovia.:D

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.