Oportunitate profesională

Cu toate că GDPR ne dă bătăi de cap, eu am adresa de mail publică. Se poate găsi pe blog și pe instagram, la îndemâna oricui dorește să mă contacteze căci prefer comunicarea pe mail în detrimentul telefoanelor sau ieșitului la o cafea.

Tocmai de aceea primesc uneori pe mail diferite propuneri. Aseară de exemplu, am primit pe mail o oportunitate profesională de la o domnișoară (recruiter).  Căuta oameni pentru o companie destul de mare de pe la noi. Una din multele de la Pipera.

Am citit mail-ul, am deschis atașamentele și m-a bufnit râsul. Nicăieri în mail nu era precizat despre ce job era vorba, sau dacă era măcar vorba de un job. Îmi spunea doar că are nevoie de oameni care să stăpânească limba engleză și dacă după ce mă uit pe job description nu mă regăsesc, să îi spun ce alt departament m-ar interesa.

I-aș fi spus, dacă știam pentru ce post era jd-ul. În conținutul mailului, în subiect, în atașamente, peste tot am căutat, nicio urmă. Pe lângă asta, nu era precizat dacă nu cumva este un internship neplătit, este full-time, part-time, contractul pe ce perioadă, detalii pe care un om dorește să le cunoască. Nu aveam pretenția să cunosc nivelul salarial din primul mail, să ne înțelegem. Doar că dacă îmi spui că ai nevoie de limba engleză și îmi trimiți un jd vag cu fonturi diferite la fiecare paragraf am să presupun că e vorba despre videochat.

Aseară îi pregătisem un răspuns în care îi explicam punctual ce nu este în regulă cu mail-ul ei și ce i-aș sugera să facă pe viitor. Am observat apoi din semnătură că este intern, ceea ce înseamnă că e la început, învață, poate e haos prin firmă, au multe proiecte, etc. Chiar mă frământam că domnișoara va termina internship-ul cu gândul că toți candidații e nesimțiți și nu răspund.

Apoi m-am gândit mai bine. De ce să îi stric seara? Fiind teoretic o necunoscută pentru ea, m-ar vedea doar drept una care se dă deșteaptă în spatele ecranului. Am mai avut eu astfel de aere și am primit o reacție destul de vulcanică.

I-am trimis până la urmă un mail în care am refuzat-o politicos și i-am urat succes în internship. Am considerat că nu aveam de ce să mă iau de o persoană la început de drum.

Mi-a răspuns.

Mi-a mulțumit pentru răspunsul prompt și pentru observație. Ce observație?

Semnătura nu era actualizată.

Nu mai este intern.

Acum ea este Talent Acquisition Specialist.

WOOOO 😊)))

P.S. Atașat, era un formular pentru GDPR. Frumos 😀