Neamţu e neamţ

Decembrie 2014.

Mii de români ies în stradă, de această dată nu pentru o revoltă, ci pentru a-şi exprima bucuria. Poporul a ales. Klaus Iohannis este noul preşedinte. Urale peste urale. Tinerii frumoşi şi liberi au fost în număr mare la vot şi au învins. Toată lumea spera la un viitor măreţ pentru România. Circula sintagma ,,neamţu-i neamţ.” Aparent, românii uitaseră de războaiele mondiale, de lagărele de concentrare şi de dorinţa lui Hitler de a crea o rasă pură. Românii retrăiau perioada de glorie a monarhiei. Vedeau cuplul prezidenţial drept o reîntoarcere la vremurile glorioase în care un neamţ, a luptat pentru binele ţării noastre.

Prea bine nu ne-a fost, nu ne este şi nici nu cred că o să ne fie.

Ne confruntăm cu o ciumă numită Coaliţia pentru Familie. O coaliţie menită să ne împartă în două tabere, menită să creeze conflicte. Sunt destul de convinsă că CFP va învinge. Mai cred şi că trebuie să ne dăm bine de tot cu capul de pereţi pentru a ne reveni. Când veţi înţelege că CFP nu are ceva doar cu persoanele gay, iar dacă fiica dumneavoastră este violată, statul nu o va ajuta să facă avort, atunci vă veţi trezi la realitate.

Susţinătorii acestei coaliţii consideră că persoanele gay sunt de fapt un trend, venit din occident. Ce nu înţeleg este că noi suntem un stat democrat. Că suntem în Uniunea Europeană şi că ONU ne veghează pe toţi. Adicătelea discriminarea este grav pedepsită. Vrei să ai dreptul la replică şi să nu te arunce Ceaşcă în închisoare fiindcă ai făcut o glumă la adresa lui? Ei bine află că şi persoanele gay sunt plătitoare de taxe şi au drepturi. Eşti ţigan? Eşti ungur? Eşti o minoritate? Ai drepturi! De ce? Fiindcă eşti om! Om e şi ţiganul, şi ungurul, şi musulmanul.

Ce vreau să spun este că s-ar putea ca fix dorinţa nebună de a nu mai sta la coadă la pâine, să ne aducă odată cu explozia consumerismului şi obligativitatea de a accepta că suntem diferiţi. Ungaria este privită cu ochi reci datorită faptului că a ridicat gard împotriva imigranţiilor. În Polonia lumea iese în stradă fiindcă avortul s-a interzis prin lege. În Germania, s-a aprobat căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Neamţu e neamţ 😀

Mai multe detalii aici:

https://www.nytimes.com/2017/06/30/world/europe/germany-gay-marriage.html

P.S. Angela Merkel nu a fost de acord. Nu vi se pare haios cum anumite specimene sunt împotrivă? Zilele trecute CPF se lăuda cu Trump. Așa modele, așa Coaliție 😀

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.