My Denim Jacket

Nu sunt vreo fashionistă, iar dacă ar trebui să îmi descriu stilul vestimentar aș spune simplu: bosche-chic. Îmi plac hainele oversized, cu greu ies din teniși și nu îmi pasă dacă arăt ca un sac de cartofi, atâta timp cât îmi e cald.

Toamna dau iama în șifonier, iar straturile și cu mine devenim cei mai buni prieteni. Mă refer la straturile de haine, nu de burți *sper*. Dacă mă urmăriți pe rețelele de socializare, ați observat probabil că port în mod obsesiv o jachetă din

denim cu un vultur pe spate. O port atât de des și cu drag, fiindcă are o poveste. Poveste pe care o voi împărtăși acum cu voi.

Jacheta este din vremurile în care cumpărai ce nimereai și te bucurai de ce aveai. Nu existau mofturi că nu e mărimea potrivită, ori că nu ai la ce să asortezi. Adică este a mamei mele. O dată, sau de două ori pe an facem curat în șifonier și donăm haine. Fiind o zgârcită și jumătate, am rugat-o să mi-o dea mie. A fost foarte surprinsă fiindcă gusturile noastre rar coincid. Un alt aspect de luat în seamă, este mărimea (XL), dar cum am spus mai sus, îmi place hainele oversized.

Dornică să îmi exersez talentele de artist pe denim, nu doar pe bumbac, am considerat că o jachetă veche este cel mai bun cobai. Mi-am luat vopselurile speciale pentru textile de pe colorit.ro și m-am pus pe treabă. Două zile a durat nebunia, dar a meritat, căci lumea încă nu mă crede că este hand-made.

Am trasat conturul desenului cu creionul și am venit cu negru peste. Au urmat culorile în două straturi groase. De aici și motivul pentru care a durat două zile, vopseaua având nevoie de timp să se usuce. Pe urmă am revenit pentru a insista pe contur și umbre. Ce îmi place foarte mult este că pentru steluțe și ciocul vulturului am ales un galben care la prima vedere pare șters. Este de fapt galben fosforescent și se vede foarte fain seara.

https://www.instagram.com/p/BaRL_a5FT6r/?taken-by=bravoandreea.ro

O port cu mândrie căci este creație proprie și ador să vorbesc despre ea. Am văzut multe modele de haine, ori postere cu un vultur care ține în gheare o panglică/ un pergament și să îl pictez a fost o adevărată provocare. Made in 94 vine de la faptul că sunt născută în 94, iar steluțele îmi amintesc de vestimentația de inspirație western.

Jacheta a suferit și câteva modificări, precum un unicorn aplicat deasupra buzunarului, dar pe care trebuie să îl calc pentru a-l lipi bine. Am adăugat și o insignă ,,Fries before guys” căci cui nu îi plac cartofii prăjiți?

https://www.instagram.com/p/BPf88NZBOlH/?taken-by=bravoandreea.ro

 

Sper că v-am inspirat să fiți creativi. De foarte multe ori, faptul că sunt zgârcită m-a făcut să îmi dezvolt creativitatea și prefer să ofer hainelor un suflu nou cu o pictură, sau chiar o tăietură pe ici, pe colea. 😀

 

P.S. WordPress îmi sublinia geacă drept cuvânt scris greșit. L-am întrebat pe dex online și *surprize surprize* și forma giacă este corectă. Am trăit în minciună până acum… așa că am rămas la jachetă.