Minimalismul în social media

minimalism

De ceva timp citesc și urmăresc clipuri despre minimalism. Fac destul de des curat în șifonier și anual donez jucării cărți și haine, ori pur și simplu duc la gunoi lucrurile de care nu mai am nevoie. Îmi este greu să mă despart de ele, dar știu că nu voi ajunge să le folosesc vreodată.

Marie Kondo m-a învățat că nu trebuie să facă curățenie doar acasă. Nu sunt în măsură să vă povestesc despre cum să alegeți cu ce oameni să vă petreceți timpul prețios, dar vă pot spune că o curățenia în social media este o gură de aer proaspăt.

Deseori mi se întâmpla să intru pe Instagram/ Facebook și să mă enervez scrollând. Mă enervează pozele din vacanțe la Dubai, mă enervează pozele de happy ex-couple cu Halsey si G-Eazy, mă enervează pozele tâmpite demne de miss fata de la Văscăuiți și multe altele.

Bun păi și dacă nu dorești să îți dezactivezi conturile de social media, dar tot nu îți place ce vezi? Unfollow și unfriend. Poate chiar block. Fac aproape lunar curățenie în lista de oameni pe care îi urmăresc pe rețelele de socializare și este minunat să deschid internetul și să găsesc doar conținutul de care sunt interesată. Acum sunt o mândră urmăritoare a 290 de oameni pe instagram (mostly youtubers) și 195 de prieteni pe Facebook.

Cum am făcut asta?

Nu mai urmăresc influensărițe care după ce au semnat contractul au început să se dezbrace.

Nu mai urmăresc copilași care cred că Bongo este viitorul.

Nu mai urmăresc oameni cu care nu am mai vorbit de ani de zile, chit că am stat în aceeași bancă.

Nu mai urmăresc oameni care își fac publică homofobia.

Știu, sună de parcă sunt această făptură minunată care nu are timp de voi, plebea. Când eu de fapt m-am descotorosit de o sursă de energie negativă. Cred că cel mai bun exemplu este că dacă tu ai Instagram pentru poze de travel, posibil să te enerveze faptul că eu pun insta stories despre Bravo ai stil. De aia există opțiunea de unfollow! 😀

Am observat în ultima perioadă foarte mulți oameni supărați pe toată nebunia cu Kylie Jenner. Nu îți convine că e tânără, bogată și siliconată? Păi nu o mai urmări pe Instagram! Și nu îi mai urmări nici pe oamenii care o divinizează. Stop stalking people you donut like! 

Dar ce te faci dacă au o aplicație prin care văd că le-ai dat unfollow? În cel mai rău caz te vor întreba de ce, iar aia va fi prima conversație din ultimul an.

Dacă doriți să citiți mai multe despre minimalism vă recomand seria Elenei: Drumul spre minimalism.