Mi-am făcut profil de linkedin ca să agăţ divorţaţi

Am un carneţel, un folder plin şi spam-ul de la mail doldora de idei şi draft-uri pentru articole. Şi cu toate astea, vă scriu astăzi despre peripeţii pe Linkedin. V-am mai povestit eu pe la începuturile blogului despre această platformă mirifică. O ridicam în slăvi mai ceva ca Adamel care ridică în slăvi femeia. Adame, ne luăm şi noi de oameni de pe profilul oficial data viitoare?

Pe vremea când aveam o oareşce treabă cu recrutarea, îmi măream lista de contacte de pe linkedin zilnic. Am ajuns la peste 1500 de contacte cu oameni din IT, Finanţe, Inginerie, etc. De ce? Fiindcă astfel de oameni recrutezi pe linkedin. Doar nu o să cauţi pe linkedin vânzător de zarzavaturi sau lucrător comercial la mega.

Problema este că în ultimul timp. am observat că nu toată lumea foloseşte linkedin pentru crearea unei liste de contacte profesionale. Unii folosesc reţeaua ca să îşi etaleze bidoanele la profil, alţii postează citate motivaţionale mai ceva ca Toni Poptămaş, iar alţii se cred pe un site de matrimoniale.

Săptămâna asta, pe lângă cererile de la arabi, am primit două chestii dubioase de la care mi-a sărit muştarul. Iată mai întâi mesajul domnului care îl plânge pe Lorin Fortuna:

energieenergie-2

Why? Just why?

Apăi, dimineaţa asta am intrat pe mail şi văd un anume domnm, Daniel Bowen. Dânsul, îmi scrise o bartai scrisoarea de abordare amoroasă. Ce să vezi, de la  o poză,  s-a îndrăgostit! Observaţi vă rog ce pe treabă e pus omul şi cum spune din capul locului că vrea ceva serios! Mami mă mărit!

Nu înţeleg de ce oamenii au impresia că ar merge aşa ceva. Înţeleg că înceară, dar nu înţeleg de ce ai considera că ar funcţiona?! Am mai despicat eu firul în patru şi cu acel ,,Bună, ce faci?” scris pe facebook. Dacă nu îţi aduci aminte click aicili şa.

În caz că nu vă prinserăţi, domnul cu pricina e ăl din poză. Mi-a trimis şi poză pe mail mă, e profesionist. S-a gândit el că poza aia mă ajută să am activitate la noapte. Plus că aşa e frumos în social media. Cum ai făcut ceva, anunţi lumea! Am ataşat poza ca să-l admiraţi în toată splendoarea sa divorţacienistă. Îmi place partea aia cu I am tired of being alone Aproape că vă gâdilă o lacirmă, nu? Faptul că a inserat şi un lol, denotă că dânsul ştie cum să nu facă simţită diferenţa de vârstă dintre noi. În caz că vă întrebaţi, nu, nu vă dau şi adresa lui de mail. Nu îmi furaţi voi peţitorul!

Ce am învăţat din experienţa asta amuzanto-făcătoare de smuls părul din cap?

  1. Trebuie să fac curat în lista de contacte de pe linkedin;
  2. Clar, nu îmi mai las mail-ul acolo (e curios, îl am trecut şi pe instragam şi acolo dau de oameni faini);
  3. Nu voi mai ridica în slăvi Linkedin-ul. E doar o altă reţea de socializare care se duce de râpă. Precum vieţile noastre de altfel.

Voi cu ce scop vă făcurăţi profil de linkedin? Căci scopul meu clar nu mai este cel iniţial, la ce mesaje primesc.

 

Şi ca să vedeţi ce oameni faini sunt în online…

baa

Mulţam copilu’ Exploit, eşti un scump! Când iei microfonul ăla nou ăh?

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.