Job-uri pe Facebook

,,Bună ziua, sunt Gigel. Sunt punctual, muncitor și am experiență în x domeniu. Caut un job pe y/z și doresc seriozitate.”

Cam așa sună o postare din grupurile de job-uri de pe Facebook. La astfel de postări comentează oameni dubioși cu super oferte de work at home, ori doar un număr de telefon/ o adresă de mail, nimic concret. Ar fi culmea ca cineva să îți dea un întreg job description printr-un comentariu pe Facebook.

Nu știu dacă sunteți în vreun astfel de grup, dar discuțiile de acolo sunt al naibii de amuzante. Așa că m-am decis să vă povestesc un comentariu care m-a făcut să mă prăpădesc de râs, dar și să înțeleg de ce indiferent de numărul locurilor de muncă, șomeri vor exista mereu.

Ultima chestie pe care mi-o aduc aminte, găsită pe un astfel de grup, este legată de o serie de comentarii acide la postarea unui domn nervos. Nervos fiindcă domne de ce nu spuneți ce salariu dați, că mă puneți pe drumuri și  salariul e o rușine, ce sunt  1800 de lei? Ce naiba ne oferiți aici? Well, cine dracu ți-ar oferi un job dă șăf pe Facebook? Mă rog, tot comenta lumea pe acolo și m-am băgat și eu în seamă explicând că nici dacă ai aplica pentru job în modul clasic, ți s-ar spune salariul abia la finalul interviului, ori când primești oferta de angajare. Aceasta fiind o practică normală pentru majoritatea angajatorilor și firmelor de recrutare. După zeci, poate chiar sute de comentarii, fiecare exprimându-și părerea mai mult sau mai puțin tâmpită, a apărut un nene care s-a prezentat drept CEO al acelui grup. El, în calitate de CEO al unui grup de Facebook, a declarat că nu le poate cere angajatorilor să facă publice și salariile. Când i-am comentat cum e posibil să te prezinți drept CEO al unui fkin grup creat pe Facebook, mi-au sărit ceva oameni în cap că sunt neștiutoare. I-am recomandat domnului să facă demersurile necesare pentru a se introduce în codul CAEN această funcție. Ziceam ceva mai sus despre șomeri. Am fost numită șomeră, fiindcă am îndrăznit să râd de un individ că se crede CEO AL UNUI GRUP DE PE FACEBOOK! Doamnieeee, când mă gândesc la asta o iau razna :))

Grupurile cu job-uri pe care le vedeți pe facbeook, sunt mai mult pentru promoții, împărțit pliante, participări la emisiuni, etc. Nu cred că îți poți găsi acolo un loc de muncă. Cel puțin nu unul cu contract de muncă.

Vrei un loc de muncă? Pune mâna și completează acel CV. Fă un internship. Aplică. That’s all! Ah, trebuie să te și prezinți la interviu. Încearcă să ajungi la timp. Baftă!