Gusturile nu se discută. Da de ce?

Săptămâna trecută mă confruntam cu o situație ciudată. Știți momentul ăla când vă întreabă lumea unde mergeți și parcă nu ați vrea să răspundeți? Situația asta are două posibilități. Ori ăla de te întreabă se va auto invita și nu ai chef de compania sa, ori îți e teamă de reacția pe care o va avea după ce spui: ,,Merg la concert Șatra B.E.N.Z.”

Asta am făcut eu miercurea trecută, mă rog joi dimineață.  În loc să mă mai chinui să explic unde merg, de ce, dacă îmi place muzica lor, am preferat să spun: ,,Mai bine nu întreba.” Pentru că ştiam ce feţe-feţe vor face interlocutorii. Dar, de ce mi-ar păsa ce zice lumea? Dar de fapt, de ce ne-ar judeca lumea pentru gusturile noastre muzicale mai neconvenţionale?

Ştiu că trăim într-o societate în care eşti judecat indiferent că alegi să faci sau să nu faci ceva. Generalizarea e boală grea şi toleranţa pare un achievement greu de dobândit.

Eu sunt de părere că fiecare e liber să facă ce vrea cu viața lui. Apăi dacă unu vrea să fie pedofil? Mă refer că atâta timp cât nu perturbă viața altcuiva, e liber ca pasările cerului. Cu ce distrug eu zen-ul tău dacă dau bani să aud benzu benzu benzu? Cum te afectează pe tine vecinu de la 5 că merge la lăutari, că aia de la parter face sex numai după 12 noaptea, sau că noul coleg e de altă religie? Te-am chemat cu mine la concert? Ți-au pus manele în telefon când tu dormeai? Te oftici că nu ești tu ăla de i-o dă tipei de la parter? Te căsătorești cu ăla de altă religie? Nu! Atunci stai chill man.

Gusturile nu se discută. Da de ce? De ce să nu vorbim despre ele? Nu așa ne cunoaștem? Nu așa ajungem să rezonăm? Oare dacă începem să vorbim despre ce ne place şi ce nu ne place mai des, nu vom ajunge să fim mai toleranţi? Dacă zeci de oameni mi-au spus că GOT e tare m-am gândit să îi dau o şansă şi nu regret. Putea la fel de bine să nu mă atragă, dar nu m-aş fi apucat de făcut voodoo pe persoanele care mi-au recomandat serialul.

Aşa că hai să discutăm. Încep eu:

Bună, Sunt Andreea și ascult Șatra B.E.N.Z. Manelele mă amuză când am o stare proastă, merg singură la shopping  și mănânc mult. Îmi place să cred că eu nu judec oamenii, dar te mint. Judec băieții care combină tricourile roz cu pensatul și epilatul pe mâini. Susțin comunitatea LGTB, dar consider că pentru țara noastră, învățământul și sănătatea merită mai multă implicare decât poliția animalelor. Iar astea sunt strict ideile, gusturile, tâmpeniile mele. Pe care nu le impun nimănui și nici nu cred că deranjez cu ele.

Nu cred că soluția este să dai acasă în intimitatea ta la maxim Killa Fonic și după să te dai la fund. Nu cred că e corect, moral, etic să înjuri bărbații care sunt atrași de alți bărbați când tu te masturbezi la gemetele unor tipe încâlcite de pe Brazzers.  Hai să ne discutăm gusturile. Să le expunem câte puțin ca să nu mai fim așa surprinși când le aflăm, că nu suntem autorități.

Nu suntem toţi la fel şi asta poate fi cel mai enervant sau cel mai plăcut lucru. Totul depinde de cum priveşti tu lucrurile.

P.S. Cine știe, poate și crushului tău îi place să pună ketchup pe varza călită 😀

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.